Autotehdas kutsuu yli 500 lomautettua takaisin töihin – Tuotanto alkaa pyöriä jälleen kolmessa vuorossa

0
Valmet Automotiven tehtaalla on kasvomaskin käyttöpakko.

Valmet Automotive kutsuu yli 500 Uudenkaupungin autotehtaalta lomautettua työntekijäänsä takaisin töihin.

Tehtaalla siirrytään rakentamaan autoja jälleen kolmessa vuorossa. Muutos tapahtuu jo reilun viikon päästä eli 24. elokuuta.

– Autoteollisuus on tunnetusti ala, missä muutoksia tapahtuu joskus hyvin nopeallakin aikataululla. Vielä kesäkuussa loppuvuosi näytti tuotantolukujen valossa siltä, että meidän oli pakko ilmoittaa mittavista lomautuksista.

– Heinäkuun loppupuoliskolla saimme sitten asiakkaaltamme positiivisia uutisia loppuvuoden tuotantokapasiteettimme osalta ja tästä syystä voimme nyt purkaa jo annettuja lomautuksia ja kutsua takaisin töihin yli viisisataa lomautettua työntekijäämme, kertoi Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tomi Salo .

Valmet Automotive ilmoitti kesäkuun lopulla lomauttavansa toistaiseksi enintään 970 työntekijää ja 98 toimihenkilöä. Käytännössä lomautus koski tehtaan yhden työvuoron suuruista työntekijämäärää. Lomautukset astuivat pääosin voimaan heinäkuun puolivälissä.

– Vaikka autojen markkinatilanne ei ole palautunut koronapandemiaa edeltäneisiin lukuihin, niin meidän osalta tilanne ei näytä niin synkältä. Aivan alkuvuoden tuotantolukuihin emme tänä syksynä pääse, joten tästä syytä emme voi vielä tarjota työtä kaikille lomautetuille, mutta kuitenkin niin isolle tekijäjoukolle, että voimme ottaa kolmannen vuoron käyttöön reilun viikon päästä, selvitti Salo.

Lomautusten näin nopea purku on aiheuttanut kiireitä autotehtaan henkilöstöosastolla.

– Aika moni lomautetuista oli jo ehtinyt muuttaa pois kaupungista. Osa ulkomaalaistaustaisista työntekijöistämme oli palannut takaisin kotimaahansa, joten henkilöstöosastolla on menossa aikamoinen puhelinrumba. Lisäksi tähän aikaan vuodesta moni meillä työskennellyt lähtee opiskelemaan ja sekin tuo haasteita, mutta aivan varmasti saamme tarvittavat kolme vuoroa kasaan, totesi Salo.

Autotehdas pyörii elokuun 24. päivästä eteenpäin taukoamatta aina sunnuntai-illasta perjantai-iltaan. Samalla liikenteeseen palaa myös tehtaan yövuorobussit.