Biljardikausi käynnistyy lauantaina

0
Lasse Uola lyö ja pallo vaikuttaisi menevän pussiin. Laji vaatii tarkkuutta, pelitilanteen arviointikykyä sekä vahvoja hermoja.

Arto Kanerva

Laitilan biljardin viikkokisoissa oli viime kaudella pelaajia mukana vaihtelevasti, mutta aina sen verran että kisa saatiin pelattua. Koronaepidemia sotki tätäkin harrastusta ja siksi viime kauden finaali saatiin pelattua vasta kesäkuussa.

Uusi kausi käynnistyy ysipallo-kisalla Kukonkulmassa lauantaina 15.8. kello 15.30 ja viime kauteen verrattuna kisoihin on tullut isoja muutoksia.

– Varsinainen pelipäivä on nyt lauantai ja jos viimeiset pelit näyttävät menevän myöhään, kello 22 ja 23 välille, niin viimeisen pelit pelataan sunnuntaina kello 15.30 alkaen, kertoo kisoihin säännöllisesti osallistuva Lasse Uola.

Kauden aikana pelataan vuoroviikonloppuisin ysipalloa ja kasipalloa ja Uola arvio, että kumpikin sarja saadaan pelattua läpi joulukuun puoliväliin mennessä.

Viime kaudelle kisoihin osallistui parhaimmillaan kymmenkunta pelaajaa, mitään kerhoa tai virallisempaa organisaatiota asiaan ei liity, vaan mukaan tähän vapaamuotoiseen harrastukseen voi lähteä kuka tahansa. Uolan mukaan laji sopii ihan kaikille iästä, koosta ja sukupuolesta riippumatta, paitsi tosikoille.