Haulikkokisoissa ennätysmäärä ampujia

0

Lauantaina Suontaan ampumaradalla järjestetyssä Kyyhkys Compak -haulikkokilpailussa oli tänä vuonna ennätykselliset 44 osallistujaa. Viime vuonna vastaavassa kisassa oli 19 ampujaa ja Aki Vainio Metsästysseura Laitilan Kaikusta sanoo koronaepidemian varmaan vaikuttaneen tämänkertaiseen osallistujamäärään.

– Kisoja on tänä vuonna ollut tavallista vähemmän ja kiinnostus päästä ampumaan on kova. Tällä kertaa kauimmaiset osallistujat tulivat Närpiöstä asti, josta oli mukana seitsemän ampujaa. Tällaista määrää osallistujia meillä ei ole ennen ollut ja näyttää siltä, että 50 alkaa olla suurin määrä, jolla vielä saadaan kisa vietyä päivän aikana kunnialla läpi, Vainio kertoo.

Kilpailun nimi Kyyhkys Compak tulee siitä, että kisa järjestetään perinteisesti samoihin aikoihin kyyhkysjahdin alkamisen kanssa. Lajina Compak eroaa trapista ja skeetistä siinä, että rata on joka kisassa erilainen.

– Lajina tämä on monipuolinen, sillä käyttämällä viittä tai jopa kahdeksaa kiekonheitintä ja vaihtelemalla niiden sijoittelua saadaan tehtyä hyvin erilaisia ratoja. Kiekko voi tulla mistä vain ja yleensä ensimmäisellä ammuntakierroksella kiekot lentävät lähellä ampujia ja toisella kierroksella kauempana.

Kisan kuluessa jokaiselle tulee ammuttavaksi 100 kiekkoa ja hyvä tulos on, kun saa hajotettua 90–95 kiekkoa. Tulokset riippuvat siitä, millaiseksi rata on tehty ja Vainion mukaan se tekeminen on melkoista tasapainoilua, kun pitää saada ampujien kesken eroja aikaan kuitenkin ilman että rata olisi liian vaikea.

Helteinen päivä oli ampujille raskas ja paras tulos jäi 87 kiekkoon, tuolla tuloksella Ville Mäkelä Liedon Riistamiehistä uusi viimevuotisen A-sarjan voittonsa ja vei kiertopalkinnon taas mukanaan.

Tuloksia

A-sarja (M) 1) Ville Mäkelä (Liedon Riistamiehet) 87, 2) Juho Säteri (Liedon Riistamiehet) 84, 3) Christian Höckert (Närpes Skytteklubb) 82, 4) Sami Aaltonen (Ms Laitilan Kaiku) 80, 5) Juha Hoffren (Liedon Riistamiehet) 79.

B-sarja (S20, M50) 1) Riku Koivu (Punkalaitumen Haukka) 81, 2) Jouni Kaunisto (Punkalaitumen Haukka) 80, 3) Teuvo Miettinen (Salon Seudun Ampujat) 77, 4) Erkka Kivimäki (Nousiaisten Paukku) 73, 5) Ilkka Kärppälä (Liedon Riistamiehet) 71.

C-sarja (S15, S17, M60) 1) Jukka Nikkari (Turun Säkylän Varuskunnan Erä) 82, 2) Kari Laaksonen (Alastaron Metsästysseura) 79, 3) Ari Rämö (Satakunnan Ampujat) 73, 4) Mauri Ylikoski (Ms Laitilan Kaiku) 71, 5) Håkan Helenelund (Närpes Skytteklubb) 67.