Henri Aitakari erosi IPU:n puheenjohtajuudesta

2
Valtuutettuna Laitilassa toimiva Henri Aitakari erosi entisen itsenäisyyspuolueen puheenjohtajan paikalta. Kuva ei liity Tasapainon puolesta -nimen ottaneen puolueen toimintaan.

Vaasalainen Päivi Khleif valittiin entisen itsenäisyyspuolueen uudeksi puheenjohtajaksi puoluekokouksessa lauantaina Porissa. Itsenäisyyspuolueen nimi vaihdettiin vuosi sitten syksyllä Tasapainon puolesta – IPU – För jämvikt r.p.

Puheenjohtajavalinnan piti tulla ajankohtaiseksi vasta kesällä 2021, jolloin laitilalaisen Henri Aitakarin toinen puheenjohtajakausi olisi päättynyt, mutta Aitakari jätti hallitukselle eroilmoituksensa vähän ennen puoluekokousta.

Khleifin johtamaan hallitukseen valittiin varsinaisiksi jäseniksi Marjatta Herrala Eurajoelta, Lena Wiksten Porista, Jukka J. Rintala Turusta, Nina Laurinen Helsingistä ja Henri Aitakari Laitilasta. Varajäseniksi valittiin Janne Kuusisto Laitilasta, Christian Mauchauffee Oulusta ja Jenifer Räikkönen Nummelasta. Uusi hallitus järjestäytyy lähipäivinä.

Muutettu 8.9.2020: Korjattu juttua siten, että itsenäisyyspuolueen nimi vaihdettiin Tasapainon puolesta -nimeksi jo vuosi sitten.

2 KOMMENTIT

  1. Uutisessa annetaan virheellinen vaikutelma, että puolueen nimi muutettiin vasta tänä vuonna muotoon Tasapainon puolesta – IPU – För jämvikt. Todellisuudessa tuo nimi hyväksyttiin ja otettiin käyttöön jo viime vuonna. Päätös uudesta nimestä tehtiin elokuussa 2019.

Kommenttien lisääminen on estetty.