Huutokauppa veti väkeä iltatorille – “Täällä on hyvä olla mukana, kun orkesterissa on osaamisen syke!”

0
Meklari Lasse Lemmetti esittelee huudettavaksi annettua peiliä.

Jussi Vaajasaari

Laitilan torilla kuultiin torstai-iltana moneen kertaan “ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta”. Laitilalaiset olivat tuoneet kaikenlaisia tavaroitaan huutokaupattavaksi.

Tämänkertainen iltatori veti väkeä torin täydeltä. Huutokaupan takia ihmisiä saapui paikalle myös Laitilan ulkopuolelta. Huutokauppa alkoi vasta kello 19 jälkeen. Moni torille saapunut ihmetteli myöhäistä alkamisaikaa.

Myyntitapahtuman hoiti ripeästi ja tuttuun tapaan Lasse Lemmetti.

– Huutokauppaan on vauhti palaamassa koronan jälkeen, iloitsi Lasse Lemmetti, jolla oli viime viikolla hoidettavanaan neljä huutokauppaa.

Torstai-illan ohjelman aloitti iltakuudelta Laitilan Pelimannit. Marja-Liisa Santalan johdolla orkesterissa soittivat Alpo Knuutila, Jukka Vehmas, Mikko Nurmi, Viivi Santala, Jaana Tuominen, Jani-Petri Vallamo ja Mauri Taurén. Pelimanniorkesterin esiintymisen juonsi Timo Yli-Nokari , jolta kuultiin myös huuliharppuesitys.

Laitilan pelimannit on ollut koossa lähes viisikymmentä vuotta. Orkesteri soittaa pelimannimusiikkia ja vanhaa tanssimusiikkia. Laitilan pelimannit on kansalaisopiston piiri, johon syksyllä odotetaan uusia soittajia ja laulajia mukaan.

Pelimannien orkesteri oli saanut torille useisiin kappaleisiin myös laulusolistin. Komeaääninen laulaja, Jari Helmisaari, tulee Pöytyän Yläneeltä.

– Täällä on hyvä olla mukana, kun orkesterissa on osaamisen syke! kehuu Jari Helmisaari pelimanniorkesteria.

Torilla oli myyjiä muutoin tavanomainen määrä, mutta kirpputoritavaran myyjien osuus oli aiempia kertoja suurempi. Turkulaispariskunta Lea ja Visa Krappe oli tullut Pyhämaan mökiltään myymään sekä omia että sukulaistensa tavaroita.

– Meillä on tapana käydä Laitilan iltatorilla kerran kesässä lastenlasten kanssa, mutta tällä kertaa olemme kahden, kertoo Lea Krappe.