”Hyvä pöhinä päällä” – Jyskeen pesisnaiset aloittivat ottelusarjan voitolla

0
Lyöntivuorossa Odessa Rinteelä.

Laitilan Jyskeen naiset aloittivat sunnuntaina ykkössarjapaikan tavoittelun kohtaamalla Loimaan Palloilijat suomensarjan ylemmissä loppupeleissä. Alla oli voitosta voittoon kulkenut yksinkertainen runkosarja, eli kahdeksan kertaa laitilalaiset olivat poistuneet voittajina kentältä. Se tiesi piikkipaikkaa sarjataulukossa. Loimaalaiset olivat yltäneet puolestaan sarjataulukossa kakkoseksi.

Voitto tuli sunnuntainakin. Avausjakson juoksuiloittelu päättyi 11–11 ja toinen jakso selvemmin 7–3. Näin Jyske nappasi 1-0 voiton. Pelinjohtaja Sami Mäki totesi, että sunnuntaina pelattiin puolin ja toisin laadukasta peliä.

– Loimaa piti meitä kyllä ahtaalla. Mutta toisaalta olimme tiukoissa tilanteissa kylmäpäisiä. Omien vahvuuksien hyödyntäminen auttaa näissä peleissä, Mäki tiivisti.

Sunnuntain ykköspalkittu Monika Iiskala (3 lyötyä, 2 tuotua, 6 kärkilyöntiä) oli samaa mieltä.

– Oli tiukka peli, mutta pelasimme hyvin.

Iiskala säväytti 210 maksanutta katselijaa muun muassa komealla läpilyönnillä, joka toi hänen oman kunnarinsa lisäksi kaksi muutakin juoksua.

– Olen aina yrittänyt pommittaa sinne taakse. Nyt meni kakkoskopparilta läpi, Iiskala iloitsi.

Lohkofinaalit pelataan paras kolmesta järjestelmällä. Millä eväin seuraavaan kohtaamiseen, joka pelataan keskiviikkona Loimaalla?

– Peli on ollut hyvää, joten en lähtisi muuttamaan ainakaan mitään isoja juttuja, mietti Iiskala.

Pelinjohtaja Mäki totesi, että Loimaalla on pehmeämpi kenttä, joka muuttaa hieman pelin luonnetta.

– Tänään saatiin raskasta lyöntiä taakse. Loimaan uusi tekonurmi on hitaampi, joten tarvitsee vähän muuttaa pelitaktiikkaa.

Pesisnaiset ovat hyvillä otteillaan saaneet houkuteltua katsomoonkin mukavasti väkeä. Sunnuntaina väkeä oli aurinkoisessa mutta hieman tuulisessa säässä parisensataa.

Katsomossa jännittivät myös vahvasti pesäpallossa mukana elävät Paulina Iiskala ja Karita Astila.

– Kyllä katsomossa saa aina jännittää aika lailla, kertoi Astila.

– Mutta toisaalta mitä tiukempi peli ja vastustaja, sen paremmin Jyske pelaa, on Iiskala huomannut.

Iiskalalla on itsellään pelaajataustaa Jyskeen riveistä kuutisen vuotta. Astila ei kentän puolella ole ollut, mutta muutoin perhe elää pesäpalloa.

– Mieheni Teemu Astila on C-tyttöjen valmentaja. Itse olen välillä pitämässä näissä peleissä kioskia, joten kesä menee pesäpallon parissa, jutteli Astila.

Paulina Iiskala totesi, että ei voi kuin ihailla Jyskeen naisten joukkuetta.

– Suurin osa on pelannut yhdessä jo kahdeksan vuotta. He ovat hienosti hitsautuneet yhteen. Myös valmennus on loistava, ja se saa pelaajista parhaat puolet esiin.

Onko kaksikolla vinkkejä siihen, miten katsomoon saataisiin vielä enemmän vipinää ja ääntä?

– Isommat katsomot, naurahti Astila.

– Ja paremmat tuolit ja katettu katsomo, komppasi Iiskala.

Karita Astila oli iloinen siitä, että sosiaalisen median avulla on yleisömääriä saatu lisättyä.

– Näkyvyys tekee paljon asiaa.

Kumpi joukkue nyt sitten vie tämän ottelusarjan?

– Luottoa on, että Laitila vie, vastasi Paulina Iiskala.

– Loimaalla on kyllä halu näyttää, joten töitä pitää tehdä. Helppoa ei tule olemaan, vaan joka pallosta pitää taistella, kiteytti Astila.

Jyske tarjoaa pesisfaneille mahdollisuuden lähteä kannustamaan keskiviikkona Loimaalle. Tätä varten on järjestetty ilmainen bussikyyti.

– Meillä on täällä Laitilassa pirun hyvä pöhinä päällä. Katsojia on ollut hyvin. Joten toivotaan, että saamme kannattajia myös Loimaalle ja fanit olisivat se kymmenes pelaaja siellä, kannusti myös Jyskeen pesäpallojaoston puheenjohtajana toimiva Sami Mäki.

Pesisfanien bussi lähtee keskiviikkona kello 14.45 Laitilan uimahallilta.