Jyskeen 11-tytöt mestaruuteen valtakunnan kärkiajalla

0
Sara Honkakangas, Neela Ihanmäki, Jasmin Vaskelainen ja Mila-Marissa Vaskelainen tuulettivat mestaruuttaan Turun Urheiluliiton ja Liedon Parman tyttöjen keskellä.

Ilkka Simola

11-sarjan tyttöjen mestaruus 4 x 600 metrin viestissä valtakunnallisella kauden kärkiajalla kruunasi Jyskeen menestyksen tiistaina Raisiossa kisailluissa nuorimpien sarjojen piirinmestaruusviesteissä. Ajalla 8.07,98 Sara Honkakangas, Jasmin Vaskelainen, Mila-Marissa Vaskelainen ja Neela Ihanmäki tuulettivat voittoa suoran mitan edellä hopealle sijoittunutta Turun Urheiluliittoa 18 joukkueen kisassa.

Näin kvartetti jatkoi viime vuonna 9-sarjan 4×400 viestissä ollutta vauhtia kausitilaston ykkösenä. Uutena ryhmässä on vain Sara muiden ollessa vasta ensimmäistä vuotta tässä sarjassa.

Vaikka mitali jäikin Jyskeen ainoaksi, oli joukkueiden yleisilme varsin positiivinen jokaisen kymmenen joukkueen sijoittuessa lajissaan kärkikuusikkoon. Joukkueissa oli mukana myös ilahduttavan paljon ensikertalaisia pm-tasolla.

4×50 metrin viestissä Jyskeen tytöt sijoittuivat vaihtojen hivenen ontuessa neljänneksi ajalla 32,29. Vastaavassa poikien sarjassa Einari Vuorela, Hugo Yli-Antola, Akseli Heinonen ja Noel Raiskinmäki kiidättivät kapulaa 31,16 vauhdilla viidenneksi ja sama sijoituksen antoi 4×600 metrin aika 8.37,6 Oskari Aaltosen tultua Hugon tilalle.

9-tytöissä ryhmä Aino Vuoriaho, Helmi Lockmer, Emilia Aaltonen ja Kerttu Matikainen oli ajalla 35,65 kuudes ja 4 x 400 metrillä ajalla 6.20,58 viidentenä Olivia Kaasalaisen korvatessa Ainon.

Nuorimmat pojat Jimi Mäntysalo, Mikael Aulin, Niclas Elo ja Aaron Raiskinmäki yllättivät mukavasti pikaviestin kuudennen sijan tuoneella ajalla 36,24 ja vielä enemmän pitkän viestin neljännellä sijalla ajalla 6,08,89. Kova juttu, kun kaksi pojista on vasta seitsemän vuotta.

Kisa-illan aloittaneessa 8×40 metrin sukkulaviestissä Jyskeen kuudennen sijan aika 1.00,5 jäi vain kaksi sekunnin kymmenystä pronssista. Joukkueessa juoksivat Niclas, Mikael, Aaron, Jimi, Aino, Emilia, Helmi ja Kerttu.

11-sarjojen 4×60 metrin aitojen sekaviestissä nelikko Neela, Oskari, Hugo ja Sara oli myös kuudentena ajalla 46,72.

Kokonaisuudessaan kisoja hallitsi Turun Urheiluliitto kuudella mestaruudellaan. Jyskeen lisäksi vain Liedon Parma, Naantalin Löyly ja Salon Viesti pystyivät syrjäyttämään keltamustat ykköskorokkeelta.