Jyskeen jääurheilijat aloittivat kauden yhdessä mutta erikseen

0

Jo kolmantena vuonna peräkkäin kokoontuivat jääurheilun joukkueet kauden aloittavaan Kick Off -leiripäivään lauantaina 15. elokuuta. Leiri oli suunnattu molempien lajien, jääkiekon ja ringeten, kaikille joukkueille. Myös tukijoukot olivat tervetulleita seuraamaan harrastajien edesottamuksia leirin eri suorituspaikoilla.

Leiri oli osana opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa jääurheilun seuratukihanketta ja kehitysstrategiaa. Leirille osallistui yhteensä 13 joukkuetta eli noin 200 harrastajaa ja noin 70 toimihenkilöä. Harrastajien, urheilijoiden ja omien toimihenkilöiden ohella leirille osallistuivat vierailevina tähtinä jääurheilija Susanna Tapani , Sami Piilikangas (Rauman Lukko), Johanna ja Kalle Laihonen (Tmi Johanna ja Kalle Laihonen) ja Ville Niemi (Jyske pesäpallo) ohjaten eri harjoitteita.

Päivään startattiin jo aamuvarhain lajien omilla kokoontumisilla lajivastaavien avauspuheiden muodossa. Joukkueille jaettiin päivän ohjelmasisältö ja aikataulutus koronaohjeistukset huomioiden sekä samalla toimihenkilöt saivat kauden 2020–2021 jääurheilun jäsenkortin.

Kick Off -leiri sisälsi testien ja ohjattujen treenien lisäksi jäävuoroja sekä joukkueiden ryhmätyöskentelyä. Leirin ohjelma painottui sekä yleisemmällä tasolla fyysisiin ominaisuuksiin ja niiden harjoittamiseen kuin myös jääkiekossa ja ringetessä tarvittavien erityisten lajiominaisuuksien ja lainalaisuuksien harjoitteluun.

Ryhmätyöosuuksissa joukkueet laativat tulevalle kaudelle joukkueiden pelisääntöjä. Samassa yhteydessä jaettiin viime kauden palkinnot joukkuekohtaisesti.

Perinteinen palkitsemistilaisuus jouduttiin keväällä perumaan vallitsevan korona-tilanteen vuoksi, ja yhteisellä päätöksellä palkitsemiset toteutettiin turvallisesti välttäen massakokoontumista.

Leiri onnistui erittäin aurinkoisen sään siivittämänä erinomaisesti ja sai osallistujat lähes yksinomaan peukuttamaan kokonaisuutta hyväksyvästi. Päivän aikana nähtiin paljon iloisia ilmeitä sekä aktiivista suorittamista.

Pääteemana päivälle oli iloinen ja hauska yhdessä tekeminen. Myös koko jaosto antoi hyvää palautetta onnistuneesta Kick Off -päivästä. Vuosi vuodelta tapahtumaa saadaan kehitettyä laadukkaammaksi ja harrastajia paremmin palvelevaksi kokonaisuudeksi.

Juha Kiviö