Jyskeen viisikko edusti menestyksellisesti piiriottelussa

0
Akseli Hyytiän pm-kisojen urakointi tuotti viisi mitalia.

Ilkka Simola

Torstaina Porissa pidetyssä neljän piirin 17-vuotiaiden piiriottelussa esiintyi Jyskeestä Varsinais-Suomen joukkueeseen valittu viisikko edukseen.

Joukkueiden marssijärjestys kävi ilmi jo alkajaisiksi juostuissa 4×100 metrin viesteissä, joissa Varsinais-Suomi viiletti keulilla sekä poikien että tyttöjen puolella. Poikien kvartettia vauhditti Jyskeestä Akseli Hyytiä ja tyttöjen nelikkoa Verna Vuorela.

Akseli ei päässyt osallistumaan ykköslajiinsa seipääseen, mutta oli kahdesti mitaleilla muissa hypyissä pituuden 6,23 kantaessa hopeaan ja aikataulun päällekkäisyydestä johtuvasta askelmerkkisekoilusta huolimatta kolmiloikan tuloksella 11,56 pronssilla. Verna puolestaan oli porukan nuorimpana 100 metrillä viides ajalla 12,69.

Niklas Antolan oma ennätys 63,68 400 metrin aidoissa oikeutti neljännelle sijalla ja vastaavalla sileällä Carolina Grönroosin oma paras 61,36 kuudenneksi. Jenina Luotosen korkeuden 1,50 ylti jaetulle neljännelle sijalle.

Kokonaispisteissä Varsinais-Suomi oli musertavan ylivoimainen lähivuosikymmenten suurimmalla 84 pisteen voittomarginaalilla uusien viime vuonna Hämeenlinnassa tulleen kärkisijansa. Häme oli kakkonen kolme pistettä ennen Etelä-Pohjanmaata ja Satakunta jo perinteisesti peränpitäjänä.

Edellisvuonna kun ottelu käytiin Laitilassa SM19–22 -kisojen kenraaliharjoituksena oli voittajana Häme. Piirien voimasuhteiden kehittymistä huomionarvoisempaa on kuitenkin se, että kaksi vuotta sitten kotikentällä joukkueessa ei ollut yhtään Jyskeen edustajaa.

Kolme vuotta sitten Kauhajoella pidetyssä ottelussa ykkönen oli Etelä-Pohjanmaa. Kun ensi vuonna kisa jälleen palautuu Etelä-Pohjanmaalle, niin kaikki nyt mukana olleet jyskeläiset ovat ikänsä puolesta vielä edustuskelpoisia, ja pari uuttakin tavoitellee edustuspaikkaa.