Jyskeen yleisurheilijoilla kolmen mitalin SM-viikonloppu – Ykkösmenestyjä oli 80 metrin aidoissa upeasti hopeaa napannut Verna Vuorela

0
Pituuden joukkuepronssin ohella Lotta Metsärinta oli neljäs 300 metrin aidoissa ja Verna Vuorela hopealla 80 metrin aidoissa.

Ilkka Simola

Jyskeen yleisurheilijat saavuttivat kolme mitalia viikonvaihteessa aurinkoisessa Naantalissa järjestetyissä 15- ja 14-vuotiaiden SM-kilpailuissa. Saman verran tuli pistesijoja ja kun samaan aikaan Pedersöressä kisailleet 17- ja 16-vuotiaat toivat neljä pistesijaa, oli seuran menestys näissä ikäluokissa paras viiteen vuoteen.

Naantalin kolmipäiväinen urheilujuhla alkoi jyskeläisittäin jo perjantai-iltana mukavasti Lotta Metsärinnan juostessa 300 metrin aidoissa 0,33 sekuntia puolentoista viikon takaista ennätystään parantaen ja tilastosijoituksensa pitäen neljänneksi ajalla 45,32.

Lauantai oli Jyskeen menestyspäivä. Ykkösmenestyjä oli 15-tyttöjen 80 metrin aidoissa upeasti hopeaa ajalla 11,88 napannut Verna Vuorela . Ennakkotilastossa Verna oli ennätyksellään 11,83 kolmantena ja sama oli tilanne myös 12,05 sujuneiden alkuerien jälkeen. Sekä alkuerät että finaali kisattiin lievään vastatuuleen.

Pituudessa Vernan 520 ponkaisu kantoi viidenneksi ja Lotan 20. sijaan yltänyt tulos 479 siihen yhdistettynä antoi joukkuekilpailun pronssia.

Päivän kolmannen mitalin, pronssin, Jyskeelle toi 14-poikien kuulaa 12,81 pukannut Valtteri Valtonen . Sen sijaan keihäs ei Valtterilta tällä kertaa sujunut toivotulla tavalla yli 50 metrin miehenä tilastokolmosena kisaan lähteneen miehen jäädessä nyt vajaaseen neljäänkymppiin.

Lauantain pistepottia kartutti vielä 14-tyttöjen moukarissa ennätyksensä tuntumaan 45,25 kolmen kilon rautapallonsa kuudenneksi viskannut Aada Vuoriaho . Kuulassa Aadan 10,45 tulos oikeutti sijaluvulle 11.

Sunnuntaina ainoana jyskeläisenä mukana ollut Kiia Ihanmäki sijoittui 14-tyttöjen vastatuuleen hypätyn kolmiloikan lukemilla 10,11 sijaluvulla 17 paremmalle puoliskolle 35 kilpailijan joukossa.

Pedersöressä mitaleja ei herunut mutta koko 16-sarjoissa kisannut jyskeläiskolmikko oli hienosti pisteillä. Lähimpänä mitalia oli Akseli Hyytiä seipään neljännen sijan antaneella 420 ylityksellä. Samalla tuloksella tilastoykkösenä 460 ennätyksellään kisaan lähtenyt Kalannin Vankan Otto Hiivola otti pronssia epäonnistuttuaan väliinjättöjen riskipelissä. Otto otti kyllä seuraavana päivänä vahingon takaisin voittaen keihään ennätyskaarellaan 62,82.

Akseli jatkoi pistetehtailua toisena päivänä pituudessa. Sijoitus viides tuloksen oltua 6,14 vastatuuleen suoritetussa kisassa. Kolmannen päivän kolmiloikassa tuuli oli myötäinen, mutta paras tärmä jo jaloista poissa 12,10 pomppujen jättäessä loppukierrosten ulkopuolelle yhdeksänneksi.

Korkeudessa Jenina Luotosen jaettuun kuudenteen sijaan vaadittiin oman ennätyksen 155 sivuaminen ja se on SM-tasolla aina kova juttu.

Kovimman tasonnoston Jyskeen porukasta teki Carolina Grönroos etenemällä 200 metrillä alku- ja välierin kautta finaalin kuudennelle sijalle ajalla 26,57.

Loppukilpailu ja välierät juostiin navakkaan vastatuuleen, mutta päivää aiemmin juostussa alkuerässä tuuli puhalsi optimaalisesti takaa 2,0 m/s voimalla ja sallituissa olosuhteissa syntyi Jyskeen TOP10:een kolmanneksi kirjattava aika 26,12. Aika oli odotettu lähipiirille hyvien satasten perusteella, mutta muille osallistujille ennakkoajoissa sijalta 29. olevan tytön vauhti tuli täysin puskista. Tosin Carolinan lista-aika 28,65 oli kahden vuoden takaa.

400 metrin finaalissa Carolinan puolen sekunnin ennätysparannus aikaan 1.00,85 riitti seitsemänteen sijaan.

Onnistuneesta kisaviikonlopusta kiitos kuuluu myös menestyksen takana oleville valmentajille Rami Hyytiälle ja Anne Lehdolle sekä koko tukitiimille.