Kasvomaskeille on Laitilassa kysyntää – Jaettavat kangasmaskit on valmistettu Palkkeessa

0
Laitilassa jaetaan vähävaraisille tai haavoittuvassa asemassa oleville maskeja. Arkistokuva: Timo Marttila

Noin 150 laitilalaista oli hakemassa kasvomaskeja viime perjantaina terveyskeskuksen parkkipaikalla, Laitilan kaupunki tiedottaa. Kaupunki jakoi kasvomaskeja ensimmäistä kertaa. Terveyskeskuksen parkkialueella maskeja jaetaan vielä tänään tiistaina kello 15–17 ja ensi perjantaina kello 12–14.

– Näiden tilaisuuksien lisäksi kasvomaskien jakoa on jatkettu siten, että maanantaista 31.8. alkaen maskeja saa Laitilan kaupunginkirjastosta osoitteesta Kauppakatu 5 kirjaston aukioloaikoina niin kauan kun maskeja riittää, kaupungista kerrotaan.

– Vähävaraisille tai haavoittuvassa asemassa oleville maskeja jaetaan kaksi kangasmaskia tai kertakäyttöisiä maskeja, jos hakijalla ei ole mahdollisuutta maskien pesuun. Maskin mukana hakija saa kirjalliset kasvomaskin käyttöohjeet.

Jaettavat kangasmaskit ovat paikallinen tuote, sillä ne on valmistettu Monipalvelukeskus Palkkeessa.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaan myös Laitilassa suositellaan kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi tilanteissa, joissa turvallista välimatkaa ei ole mahdollista pitää. Esimerkiksi joukkoliikenteen yli 15-vuotiaille matkustajille maskia suositellaan käytettäväksi.