”Kaukalossa ei olla kavereita”

0
Niin Niklas Virtasella kuin Erkki Laiholla on pitkä yleisurheilutausta Laitilan Jyskeessä. Yleisurheilun parissa alkoi myös kaveruus.

Ari Anteroinen

Laitilan Jyskeessä jääkiekkoilun aloittaneiden kaverusten, Erkki Laihon , 22, ja Niklas Virtasen , 20, tie on kulkenut aika lailla samoja polkuja.

Laitilasta Laihon tie vei Rauman Lukkoon 2013 ja Virtasen vuotta myöhemmin. Viime kaudella Laiho edusti TuTo:n A-nuoria.

Virtanen siirtyi puolestaan Lahteen, missä 38 A-nuorten pelin lisäksi tilastoihin merkittiin neljä Liiga-peliä Pelicans-paidassa. Näissä peleissä syntyi ensimmäinen liigamaalikin.

– Se tuli SaiPaa vastaan 12.3. Löin takarautaan ja maalia tarkastettiin vielä videolta, Virtanen muistelee.

Alkavalla kaudella niin Erkki Laiho kuin Niklas Virtanen pelaavat Mestiksessä. Laiho edustaa sarjanousija Forssan Palloseuraa.

Niklas Virtasen joukkue on Heinolan Peliitat.

– Meikäläisen lähtö Lukosta oli harkittua. Raumalla ei näkynyt mitään ihmeellistä tulevaisuutta. Itse asiassa piti jo kautta aiemmin lähteä, mutta armeija tuli tuohon väliin ja hoidin rauhassa lukionkin loppuun, Niklas Virtanen kertoo.

Minkälaista oli pelata liigassa?

– Tilanteet ovat kovempia, fyysisempiä ja vauhtia on enemmän. Mutta peli on organisoidumpaa ja minun oli siellä helpompi pelata kuin A:ssa.

Heinolan Peliitat on Lahden Pelicansin farmiseura.

– Tavoitteenani olisi nousta liigapelaajaksi parin kauden aikana ja olla tässä lajissa ammattilainen, suunnittelee Virtanen.

Mikä oli Erkki Laihon Turun visiitin takana?

– Sieltä otettiin yhteyttä ja kausi TuTo:ssa olikin urani värikkäin. Ringissä oli viitisenkymmentä pelaajaa, paljon ulkomaalaisiakin. Valmentajakin sai potkut kesken kauden. Hyvä kokemus silti, Laiho vakuuttaa.

Nyt hän suuntaa hyvillä mielin Forssaan.

– Hyvä päästä miesten peleihin. Forssassa on hyvä pöhinä päällä ja halli rempattu. Pelataan hyvä kausi, minkä jälkeen on mukava ponnistaa eteenpäin.

FPS on Hämeenlinnan Palloseuran yhteistyöseura.

Mitäs sitten tapahtuu, jos ja kun kaverukset sattuvat kaukalossa vastakkain?

– Mennään varmaan tilanteeseen vähän kovempaa, vastaa Niklas Virtanen.

Erkki Laiho jatkaa toteamalla, että kaukalossa ei olla kavereita.

– Mutta jos numero ja nimi näkyy paidassa, niin selkään ei ajella, Laiho tokaisee.