Kesä töis -juttusarja päättyy Matilda Mattilaan ja kesään Hesburgerilla

0
Asiakaspalvelu on Matildan mielestä mukavinta kesätöissä.

Tinja Jalonen

Laitilan Hesburgerin kassalla on heinäkuun ajan näkynyt kuusitoistavuotias Matilda Mattila. Matilda työskenteli Hesburgerissa jo viime kesänä, joten hän luonnollisesti haki paikkaa tänäkin kesänä.

Kassatyön lisäksi hän valmistaa annoksia keittiön puolella, siivoaa ja tarjoilee ruokaa pöytiin. Matilda kertoo pitävänsä erityisesti kassatyöstä.

– Onhan se kivaa, kun on mukavia asiakkaita ja saa positiivista palautetta, hän tiivistää.

Tietysti kassatyössäkin on omat haasteensa, kun asiakkaat esittävät kysymyksiä, sillä eihän yhden kuukauden aikana ehdi oppia tai painaa mieleensä kaikkea, mutta apua onneksi saa työkavereilta.

Matilda kertoo oppineensa paljon uutta ravintola-alasta ja olleensa yllättynyt siitä kuinka kiire töissä voikaan olla. Hänen työaikansa ovat melko vaihtelevat. Välillä tulee tehtyä aamu- välillä iltavuoroa. Joskus töihin pitää tulla hyvinkin lyhyellä varoitusajalla.

Koronakin on aiheuttanut muutoksia Hesburgerilla työskentelyyn. Matilda pääsi aloittamaan työt vasta heinäkuussa, sillä ravintola oli ennen sitä suljettuna. Päivän aikana tulee myös pestyä käsiä tavallista useammin ja käytettyä käsidesiä joka välissä.

– Hesburgerissa syödessäni tilaan itse yleensä minikanan, Matilda kertoo kysyessäni hänen suosikkiannoksestaan.

Mitä kesäsuunnitelmia sinulla on vielä loppukesäksi?

– Menen innostajaksi rippileirille.

Mitä syöt työpäivän aikana?

– Välillä otan omat eväät mukaan, mutta yleensä ostan jotain tästä, kun on kerran hyvä mahdollisuus.

Mitä ominaisuuksia itsessäsi pidät hyödyllisinä työssäsi?

– Että pystyy toimimaan järkevästi ja huolellisesti paineen alla ja, että osaa jutella asiakkaille ja palvella heitä hyvin.

Laitilan Sanomat on julkaissut kesän ajan juttusarjaan, jossa on haastateltu nuoria kesätöissä. Juttusarja päättyy tähän.