Kolmas lataushybridi tuotantoon Uudessakaupungissa – Hybridiautojen kysyntä kasvussa Euroopassa

0
Uudenkaupungin autotehdas siirtyy takaisin kolmivuorotyöhön, kun A 250e-mallin tuotanto alkaa.

Palautuvat markkinat ovat siivittäneet lataushybridien kysynnän erityisesti Euroopassa kasvuun. Markkinoiden palautuminen heijastuu vahvasti positiivisena vireenä myös Uuteenkaupunkiin. Valmet Automotiven tuotantoon ohjautuu nyt lomautusten pääosin päätyttyä kahta Mercedes-Benzin hybridimallia, jotka ovat GLC 300e- ja uutena A 250e. Kolmantena mallina nopealla aikataululla mukaan tulee GLC-malliston hybriditarjontaa laajentava GLC 300de, jossa sähkömoottorin parina on dieselmoottori.

– Päämiehemme on ilmoittanut, että loppuvuoden aikana tilausmäärämme tulevat kasvamaan. Siksi voimme keskeyttää lomautuksen yli 500 henkilön osalta ja siirtyä tuotannossa kolmeen vuoroon, kertoo Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mikael Mäki.

Suomessa Mercedes-Benz on kuluvan vuoden aikana kyennyt kohottamaan markkinaosuuttaan viime vuoden ennätyskorkeasta 5,6 prosentista 6,2 prosenttiin. Merkittävänä osana kasvussa on ollut EQ lataushybridimalliston voimakas kasvu. Kuluvan vuoden loppuun mennessä Mercedes-Benzin mallisto käsittää jo 28 eri vaihtoehtoa pistokehybridiä harkitsevalle asiakkaalle.