Kotiseutukirjojen myyntitempaus onnistui iltatorilla

0
Katse Laitilaan -kirjasta kiinnostunut Liisa Raitamäki oli yksi monista Raimo Siltasen vanhoista koulutovereista.

Jussi Vaajasaari

Viime torstain iltatori oli väkimäärältään kesän toiseksi menestyksellisin. Vakka-Suomen harmonikkakerho viihdytti väkeä.

Laitilalaiset ja Laitila-aiheiset julkaisut olivat laajasti esillä tämän kesän viimeisellä torstai-iltatorilla. Aila Vuorinen myi runokirjojaan, Lea Koskinen kauppasi Heli Laaksosen teoksia, Marko Laihinen tarjosi tavalla ja toisella Laitilaan liittyviä teoksia. Jukka Vehmas ja Hannu Kilpeläinen olivat tuoneet pöydälle eri yhteisöjen, yhdistysten ja kaupungin tuottamia kotiseututeoksia.

– Laitila-aiheisten kotiseutukirjojen kauppa kävi suhteellisen hyvin, sanoo kulttuurisihteeri Jukka Vehmas.

Viimeisimpiä Laitilan kotiseutukirjoja on Katse Laitilaan . Siinä Raimo Siltanen avaa kaikenlaista laitilalaisuutta vuonna 1950-luvun alussa syntyneitten henkilöitten kautta. Kirja on moniulotteinen katsanto Laitilan historiaan ja nykypäivään, elinkeinoelämään ja kulttuuriin.

– Minulle on tänään tärkeintä saada jutella ihmisten kanssa. Vanhoja muistellessa saa nostalgiakicksit, iloitsee Raimo Siltanen.

Vakka-Suomen harmonikkakerhon soittajista oli saatu paikalle noin puolet. Kokoonpanossa esiintyivät Viivi Santala , Jani-Petri Vallamo , Jesse Vartiainen , Janne Vartiainen ja Veera Kylänpää sekä orkesterin varajohtaja Satu Sarkoranta ja johtaja Marja-Liisa Santala . Viimeksi mainitut musisoivat myös kahdestaan.

– Harmonikkakerho tuli esitykseen kylmiltään, kevään jälkeen ei oltu harjoiteltu. Mutta hyvin meni, sanoo Satu Sarkoranta.

Yksitoistavuotias Nestori Elo seisoi reippaana myyntitiskinsä takana. Hän kauppasi leivonnaisia. Ei kylläkään itse leipomiaan, vaan äitinsä leipomia. Mutta Nestori sai tällä kertaa tulot kokonaan itselleen.

– Kerään säästöjä. Tavoitteena on saada joskus mopoa varten polttoainerahaa, kertoo Nestori Elo silmää räpäyttämättä.