LähiTapiolan nuorisokisojen suosio kasvaa

0
11-poikien 60 metrin toisen erän startissa mukana oikealta lukien Peetu Tanhuanpää ja Oskari Aaltonen Jyskeestä, Kenttäkarhujen Gabriel Raitanen ja Frans Heinonen sekä Raision Kuulan Eerik Häkli.

Ilkka Simola

Keskiviikkoiltana järjestetyt LähiTapiolan nuorisokisat olivat kisojen 25-vuotisen historian parhaat 175 nuoren tehdessä ennätysmäiset yli neljä ja puolisataa lajisuoritusta. Edustettuna oli 22 seuraa, enin osa omasta maakunnasta mutta myös eteläisen Satakunnan urheilijat olivat aiempaa enemmän mukana. Ja alkuperäisen idean mukaisesti kisat olivat avoimet myös lähialueen seurattomille nuorille.

Osasyynsä osallistujamäärän kasvuun on varmaan myös nykyisen kisaisännän laajemmalla toimialueella kuin pari ensimmäistä vuosikymmentä kisoja isännöineen Vakka-Vakuutuksen.

Vieläkin enemmän porukkaa olisi voinut olla kisaamassa, mutta nyt 15-sarjan kärkiurheilijat niin Jyskeestä kuin muualtakin keskittyivät valtaosin jo ensi viikonvaihteessa Naantalissa pidettäviin 14–15-sarjojen SM-kisoihin.

Myös tulostaso nousi erinomaiseksi. Reiluun puolentoistasataan tulokseen kirjautui tilastoissa PB (omaennätys) -merkintä ja jos 7-vuotiaidenkin tulokset tilastoitaisiin olisi ennätysmerkintöjen määrä pitkälti yli kahdensadan.

Ennätysten runsautta edesauttoi kauniin kesäillan hyvät olosuhteet hienoisen myötäisen puhaltaessa takasuoralla ja antaessa pontta myös pituustuloksiin.

Yksi valtakunnallinen kauden kärkituloskin kirjattiin vahvasti laitilalaista sukujuurta omaavan Uudenkaupungin Kenttäkarhujen edustajan Odelia Suutarin pukatessa 9-tyttöjen kuulaa 6,90.