Laitilan Patria-kilta suunnittelee uutta näyttelyä

0
Patria Killan perinnetilan avajaisissa urheilutalolla oli viime marrakuussa runsaasti väkeä. Kuva: Arto Kanerva

Viime vuoden lokakuussa perustetun Laitilan Patria-killan talvisota-aiheiseen näyttelyyn on mahdollista tutustua ensi kevääseen asti. Näyttelyssä on myös materiaalia suojeluskunnasta. Patria-killan perinnetila sijaitsee urheilutalolla, joka alun perin rakennettiin suojeluskuntataloksi. Näyttely on avoinna sopimuksen mukaan.

– Uutta laitilalaisuuteen perustuvaa näyttelyä kaavaillaan toukokuuksi. Esikartoitusta materiaaleista tehdään parhaillaan, Patria-kilta tiedottaa.

Kilta piti viime tiistaina vuosikokoustaan Perinnetilassa urheilutalolla. Killan puheenjohtajaksi valittiin edelleen Jussi Perkkola .

Hallituksen jäseniksi valittiin Kai Sainio (Miia Jalonen ), Raimo Syrjälä ( Topi-Matti Viitanen ), Raimo Grönberg ( Herkko Vähämäki ), Untamo Jousamaa ( Mika Seikola ), Eero Kuisma ( Kari Laiho ), Jarmo Mäki-Arvela ( Jukka Pere ), Eino Palonen ( Eero Luoma ) ja Hannu Sarajuuri ( Kalle Haijanen ). Toiminnantarkastajana jatkaa Pekka Kuusisto ( Riikka Saarela ).

Killan tarkoituksena on toteuttaa Suomen itsenäisyyden vaalimiseen ja vapauden puolustamiseen liittyvää perinnetyötä keräämällä lähinnä laitilalaista esineistöä, valokuvia, asusteita ja mitaleja. Niin kerätystä materiaalista kuin myös lainaksi saaduista pyritään koostamaan erilaisia näyttelyitä.

– Killan jäseneksi voi liittyä kuka tahansa henkilö, joka tuntee asian tärkeäksi. Myös yhdistykset, yhteisöt ja yritykset voivat olla jäseniä. Jäseneksi liittymisasioissa kuin myös materiaaliasioissakin voi kääntyä killan hallituksen jäsenten puoleen, Patria-killasta vinkataan.