Lauantaina villiinnytään Koskeljärvestä

0
Matala Koskeljärvi on suosittu melontakohde.

Neljäs Villiinny Koskeljärvestä -tapahtuma on 15.8. Euran Koskeljärvellä ja sen rannoilla järjestetään silloin useita järvestä ja sen ympäristöstä kertovia retkiä ja tapahtumia. Päivän pääjärjestäjänä on lähialueen asukkaiden muodostama Villiinny Koskeljärvestä useiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Teemapäivän aikana toimintaa on kuudessa eri pisteessä eri puolilla järveä. Tarjolla on muun muassa villiyrttikahvila, tietoa pohjaeläimistä ja hyönteishotelleista, ongintaa, korentoretki, aarteen etsintää lapsille sekä Koskeljärven luontoilta, jossa asiantuntijat vastaavat yleisön kysymyksiin.

Luontoilta alkaa Uhratun rannassa kello 20.00. Laitilasta lyhyin matka on Latosaareen, jossa Päivi Sandelin kertoo entisajan yrttirohdoista leiniin, luuvaloon ja keväthorkkaan. Sandelin on paikalla kello 14–17. Latosaaressa on myös Vaaljoen kyläyhdistysen nokipannukahvila, Ala-Satakunnan Ympäristöseuran järjestämä luontopolku ja Tuomo Hurmeen valokuvanäyttely Koskeljärveltä. Hurme kertoo myös Vaaljoen siirtolohkareista kello 14–15.

Järven muut toimintapisteet ovat Honkilahden koululla, Uhratun rannassa, Härkluomassa ja Jokisuussa. Isosuolle lähtee lisäksi aamulla patikkaretki, joka on jo täyteen varattu. Illalla sen sijaan on mahdollisuus tutustua lepakoihin ja yöperhosiin Jokisuulla kello 22.00 alkavalla yöretkellä.

– Aikaisempina vuosina Villiinny Koskeljärvestä -tapahtumassa on käynyt satoja ihmisiä. Tänä vuonna teemme parhaamme, jotta osallistuminen olisi turvallista ja luotamme siihen, että kävijät noudattavat turvavälejä, Pirkko Viilto Villiinny Koskeljärvestä sanoo.

Teemapäivän ohjelma alkaa kello 11.50 Honkilahden koululta, jossa on tilaisuuden infopiste. Koulun pihalla on myös parkkipaikka niille, jotka menevät Uhratun rantaan.

Koskeljärvi on kansainvälisesti arvokas lintuvesi. 18.2 neliökilometrin suuruisen Natura-alueen rannoilla ei ole lainkaan kesämökkejä.