Lauri Kattelus veti väkeä torille

0
Lauri Kattelus keskusteli torilla yrittäjä Juhani Heinosen kanssa.

Tänä vuonna Hullun kukon torin suurin vetonaula oli Laitilan uusi kaupunginjohtaja Lauri Kattelus . Vastaavaa yleisömäärää ei ole nähty kerralla Laitilassa koko koronapandemian aikana.

Kattelus avasi Laitilan perinteisen kesän päätöstapahtuman rennolla otteella, ja luonteva esiintyminen saikin heti kiitosta torikansalta. Pohdintoja vaikkapa kuntataloudesta ei kuultu, ja kaupunginjohtajana hän kertoi olevansa aina kuntalaisten käytettävissä.

– Ei niin pientä tai suurta asiaa, etteikö minuun voisi ottaa yhteyttä. On kiva olla tänään täällä ja nähdä teitä kaikkia. Kiitos, että olen saanut ottaa tämän vastuullisen tehtävän vastaan.

Kattelus sanoi, että korona haastaa tällä hetkellä jokaista miettimään omaa arkeaan. Tulevaisuuden ennustaminen on tänä syksynä koronan vuoksi mahdotonta. Hän piti yleisön jännityksessä kertomalla, että voi kertoa, mitä tulevaisuudessa on odotettavissa.

– Ensin tulee joulu ja sitten juhannus. Toinen toisiamme jelpaten selviämme kyllä tästä ajasta, hän sanoi.

Kattelus otti torilla varaslähdön uuteen tehtäväänsä, sillä hänen ensimmäinen työpäivänsä Laitilan kaupungin palveluksessa on tänään tiistaina. Purjehdusta ja salibandyä harrastava Kattelus on luotsannut Turun kaupunginhallitusta puheenjohtajana vuodesta 2017 lähtien.

Juristin koulutuksen saanut Kattelus nousi Turun kaupunginvaltuustoon kokoomuksen riveistä 23-vuotiaana vuoden 2012 vaaleissa.

Laitilassa Kattelus saa ensitöikseen paneutua ainakin ensi vuoden talousarvion valmisteluun. Kaupunginhallitus päätti viime viikolla antaa valiokunnille lisäaikaa budjetin suunnitteluun erittäin poikkeuksellisessa tilanteessa.

Kaupunginhallitus käsittelee syyskuun kokouksessaan talouden osavuosikatsauksen, jossa saadaan tuoretta tietoa siitä, miten koronaepidemia on heijastunut Laitilan talouteen.