Lukuvuoden alkua turvataan erityisjärjestelyin

0
Koulussa tehdään nyt kaikki mahdollinen, jotta arki voi jatkua normaalina poikkeuskevään jälkeen, Kappelimäen koulun rehtori Annika Mattila kertoi.

Pirkko Varjo

Kappelimäen koulussa noudatetaan erityistä varovaisuutta koronan suhteen. Kädet pestään useita kertoja päivässä, ruokailussa istutaan tavallista väljemmin ja oppilaita neuvotaan pitämään turvavälejä. Sairaana ei pidä mennä kouluun ollenkaan.

– On tietysti hankalaa vetää rajaa siihen, milloin esimerkiksi nuha estää kouluun tulon, rehtori Annika Mattila sanoo.

Jos oppilaalla on allergista nuhaa, siitä on hyvä ilmoittaa koululle. Selkeä allerginen nuha ei estä kouluun menemistä. Flunssaoireiden – kuumeen, nuhan ja yskän, kanssa jäädään kotiin.

– Aika herkästi pitäisi myös hakeutua koronatestiin. Ensin pitää soittaa terveyskeskukseen jossa sitten arvioidaan, onko testaukseen aihetta.

Jos koronatilanne pahenee ja tarvitaan kevään kaltaisia poikkeusjärjestelyjä, osa oppilaista voi sivistystoimenjohtajan päätöksellä siirtyä etäopetukseen.

– Tämä koskee 4.–6. -luokkalaisia. Pienemmät oppilaat ja erityisen tuen tarpeessa olevat oppilaat pidetään lähiopetuksessa. Tietysti toivomme, että mitään poikkeusjärjestelyjä ei enää tarvita ja koulutyö voi jatkua normaalisti.