”Luonnon kauneus pysäyttää” – Kiviä ja Kallioita Tiihosen seinillä

0
Säde Helena Palomäki on löytänyt maalauksilleen uuden aihepiirin kivistä ja kallioista, niiden väreistä ja muodoista.

Arto Kanerva

Säde Helena Palomäki ripusti viime viikon perjantaina syysnäyttelynsä maalaukset Tiihosen kahvilan seinille. Teoksia on esillä 16 kappaletta, joista muutama vanha, mutta suurin osa uutta tuotantoa uudesta aihepiiristä. Näyttelyn nimi onkin Suomen Kiviä ja Kallioita .

– Luonnon kauneus pysäyttää ja metsässä kulkemisesta on tullut jo muoti-ilmiö. Kivissä ja kallioissa on omanlaistaan korutonta kauneutta ja niistä löytyy loputtomasti kauniita värisävyjä ja kuvioita. Aihe tuntuu niin mukavalta, että tämä teema voisi hyvin jatkua pitempäänkin.

Töiden joukossa on niin öljyväri- kuin akryylitöitä sekä akvarelleja. Aikaisemmin Lapin maisemista ja kasveista aiheensa löytänyt Palomäki ei ole pohjoisen maisemia hylännyt, sillä edelleen suurin osa kuvista on aiheensa saanut sieltä suunnalta. Mukaan ovat tosin päässeet Laitilan siirtolohkareet ja Hangon rantakalliot.

– Sammalet ja jäkälät ovat kivien koristeita ja kavereita, synnyttävät yllätyksellisiä kuvioita. Yhdenkin kiven kyljessä näin heti kuvan joutsenesta. Toivottavasti tämä yllätyksellisyys ja monimuotoisuus saa ihmiset pysähtymään hetkeksi katsomaan näitä kuvia.

Näyttelyn esilläoloon ei ole sovittu mitään määräaikaa ja Palomäki naurahtaa, että ehkä taulut otetaan seiniltä sitten, kun on aika ottaa joulukoristeet esille.