Merran Jyske pinkoi ennätyksensä

0
Jussi Miettinen ohjasti laitilalaiskasvatin Merran Jyskeen perjantaina Turussa ykköseksi.

Rauli Ala-Karvia

Laitilassa syntynyt suomenhevosruuna Merran Jyske otti perjantaina Turussa uransa viidennentoista voiton uudella lyhyen matkan ennätyksellään 23,6 ja voitti enintään 35 tuhatta tienanneiden lähdön.

Seppo Kivijakolan ja Mirja Mäkilän kasvattama ruuna on nyt yhdeksänvuotias. Kilun Peedron ja Merran Virin poika on emänsä toiseksi vanhin varsa. Kokonaisansiot ovat 32.250 euroa, kun vuotta nuorempi veli Merran Roihu on hankkinut viisi tonnia enemmän.

Merran Jyskettä valmentaa sastamalalainen Mervi Miettinen , ruunaa ohjastaa Jussi Miettinen .

Samojen kasvattajien Merran Petra ravasi myös Turussa. Kilun Peedron ja Vitrellin tytär sijoittui omassa kisassaan kuudenneksi ajalla 28,4. Hevosen omistaa laitilalainen Puurusen Sähkö ja valmentaa Pekka Puurunen . Kuskin paikalla oli tutusti Heikki Laine .

Turun koelähdössä hyväksytyn kokeen ajalla 21,3 ravasi laitilalaisen Heikki Seikon omistama nelivuotias ruuna Laurenz von Bentz. Lämminverisen tulokkaan valmentaja on kokemäkeläinen Minna Rampa , ja koelähdössä ohjissa oli Teemu Toroska .

Viime viikolla Vermossa amatööriohjastajien SM-karsinnassa mukana oli laitilalaisen Janina Lehtosen treenaama Bernetta. Seitsemänvuotias tanskalaistamma oli Hanna Lepistön ajamana kisan kahdeksas.