Pääkirjoitus: Kesärientojen päätös

0

Kun koronavirusepidemia sulki Suomen keväällä, tapahtumia peruutettiin liukuhihnalta. Peruttujen tapahtumien joukossa oli myös Laitilan suurin tapahtuma, Munamarkkinat. Hetken saattoi tuntua, että koko kevät ja kesä on peruttu.

Virusepidemian hellittäessä otettaan kesätapahtumia, pieniä ja vähän isompiakin rientoja alkoi ilmestyä kalentereihin. Ulkona järjestyissä tapahtumissa riski tartunnalle on pienempi kuin sisätiloissa ja välimatkojakin on helpompi pitää. Isojakin tapahtumia koskevat rajoitukset purettiin elokuun alussa.

Niin pienten kuin isojen tapahtumien järjestäjät ovat saaneet tänä vuonna pohtia, miten kesäriennot järjestetään turvallisesti. Tapahtumien järjestäjien lisäksi vastuu on yleisöllä. Omaa oloaan kannattaa kuunnella ennen lähtöä ja jättää tapahtuma väliin pientenkin hengitystieoireiden vuoksi.

Laitilassa iltatorit ovat tuoneet kesän tuttua ja turvallista poljentoa vaihtuvilla teemoillaan. Tulevana lauantaina torilla järjestetään jo yli 20 vuotisen perinteen omaava Laitilan-Pyhärannan Yrittäjien järjestämä Hullun Kukon päivä.

Kesän päättävässä toritapahtumassa pääsee myös tutustumaan Laitilan uuteen kaupunginjohtajaan Lauri Kattelukseen . Yksi Hullun Kukon päivän perinteistä on myös kruunata Laitilan avuliain henkilö, Mr. tai Mrs. Rinkeplumma, joka valitaan yleisöäänien perusteella.

Seesteisemmän keskikesän jälkeen virusepidemia on pahentunut. Tartuntamäärät ovat nousseet etenkin Uudellamaalla mutta myös Varsinais-Suomessa. Tämä tulee vaikuttamaan myös tapahtumien järjestämiseen. Syksyn tapahtumissa tultaneen näkemään erityisjärjestelyjä, runsaasti käsidesipulloja sekä varmasti joitain maskejakin.

Hanna Hyttinen

hanna.hyttinen@laitilansanomat.fi