Pilkingtonin yt-neuvottelut päättyivät – Irtisanomiset koskevat useita kymmeniä työntekijöitä

0
Pilkingtonin Laitilan tehtaalla työskentelee noin 280 työntekijää. Kuva: Solina Saarikoski

Pilkington Automotive Finland ilmoitti heinäkuun alussa aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskivat Laitilan ja Tampereen tehtaan työntekijöitä. Neuvottelut ovat hiljattain päättyneet. Laitilan Sanomien saamien tietojen mukaan irtisanomiset koskevat Laitilan tehtaalla useita kymmeniä työntekijöitä sekä muutamia toimihenkilöitä. Pilkington on luvannut tiedottaa asiasta myöhemmin tänään.
Kaikkiaan yt-neuvottelujen piirissä oli noin 500 työntekijää. Heinäkuun alussa Pilkington tiedotti, että enintään 150 työntekijää tai toimihenkilöä voidaan irtisanoa, osa-aikaistaa tai lomauttaa toistaiseksi. Lisäksi neuvottelut saattavat johtaa enintään 90 päivää kestäviin koko henkilöstön lomautuksiin.