Pyhärantaan talous- ja hallintojohtaja – Jukka Haapala siirtyi Novidan talous- ja hallintojohtajaksi

0
Arkistokuva: Maria Suomi

Pyhärannan talous- ja hallintojohtaja Jukka Haapala on hakenut virkavapautta 1.10.–30.9.2021 väliselle ajalle työllistyttään Novidan talous- ja hallintojohtajaksi 1.8.

Kunnanjohtaja Harri Hiitiö myönsi Haapalalle virkavapauden ja valitsi tämän tilalle määräaikaiseksi talous- ja hallintojohtajaksi kauppatieteiden ja oikeustieteiden maisteri Rauno Maaningan .

Maaninka on toiminut aikaisemmin Muhoksen talous- ja hallintojohtajana, Taivalkosken talous- ja henkilöstöjohtajana sekä Saarijärven talous- ja hankintajohtajana. Muhoksen talous- ja hallintojohtajan virasta hänet irtisanottiin vuosi sitten kesällä luottamuspulan vuoksi.

Maaninka on tehnyt irtisanomisestaan kantelun Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen ja vaatii irtisanomispäätöksen kumoamista. Asian käsittely hallinto-oikeudessa on vielä kesken. Muhoksen kunnanhallitus antoi lausuntonsa hallinto-oikeudelle kesäkuun 22. päivä.