”Räpylän pitää kestää” – Jyväskylä vei nousukarsintojen ensimmäisen pelin

0
Ilona Hakoniemi näyttää, kuinka tolppasyöttö nousee. Lyöjänä Jyväskylän lukkari Ronja Salmela.

Ari Anteroinen

Naisten nousukarsintaottelut ykköspesikseen starttasivat keskiviikkona Laitilan Laserkeskus Areenalla. Väkeä oli saapunut Laitilan Jyskeen naisia kannustamaan noin kolmesataa. Paikalle oli saatu lisäkatsomoita.

Vierasjoukkue Jyväskylän Pesis (Kirittäret) meinasi lyödä heti alkuun luun kurkkuun, kun se vei ensimmäisen vuoroparin 1–7. Osansa tähän oli kotijoukkueen selvällä hermoilulla.

– Alkuun jännitettiin ihan liikaa ja annettiin ilmaiseksi juoksuja, kommentoi joukkueensa ykköspalkittu Ilona Hakoniemi.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä ohi, sillä punaisissa pelanneet laitilalaiset ryhdistäytyivät ja nousivat taistelemaan jaksovoitosta. Avausjakso meni kuitenkin lopulta vieraille niukasti juoksuin 10–11.

Toinen jakso menikin jo Jyskeelle juoksuin 4–2. Näin ollen edessä oli kutkuttava supervuoropari.

Jyväskylä aloitti sisävuorolla ja pääsi hieman harmillisestikin Jyskeen takakentän haparoidessa repäisemään 0–3 -johdon.

Omalla lyöntivuorollaan kovasti kannustusta saaneet laitilaiset pääsivät tekemään yhden juoksun, mutta sen enempää ei aikaiseksi saatu.

Näin otteluparista ensimmäisen voiton nappasi Jyväskylä. Kahdella voitolla mennään jatkoon.

– Lähdetään kahta kauheammin Jyväskylään taistelemaan. Räpylän vaan pitää kestää tällaisissa peleissä. Sisällä olimme ihan hyviä, näki Ilona Hakoniemi.

Lukkari myönsi, että keskiviikkona vastustaja oli parempi ja ansaitsi jännässä pelissä voittonsa.

Hakoniemi onnistui muutaman kerran huiputtamaan vastustajan lyöjiä ja tolppakin nousi komeasti.

– Olen ihan tyytyväinen peliini. Sain muutamat palot tehtyä.