Raucellin lämmönsiirtimet osaksi Vahterusta – tuotanto jatkuu Riihimäellä

0
Mauri Kontu

Hitsatun levylämmönsiirrinteknologian kehittäjä ja markkinajohtaja Vahterus on ostanut kotimaisen Raucellin liiketoiminnan viime perjantaina. Raucellin tuotteen valmistus jatkuu Riihimäellä ja myynti siirtyy Vahteruksen myyntiorganisaation vastuulle.

Kalannissa sijaitsevassa Vahteruksessa uskotaan, että yrityskauppa mahdollistaa Raucellin siirtimen entistä laajemman myynnin ja kehittämisen niin olemassa olevien kuin uusienkin asiakkaiden kanssa.

Tuotteen kehittäjä ja ideoija on diplomi-insinööri Pentti Raunio. Hän on vastannut Raucellin liiketoiminnasta yhtiön perustamisesta vuodesta 1988 lähtien.

Ennen oman yrityksensä perustamista Raunio oli 1970-luvulla Rauma-Repolan Uudenkaupungin telakan LVI-tehtaalla tuotekehityspäällikkönä. Siellä kehitettiin muun muassa ensimmäinen suomalainen tiiviisteellinen UNEX -levylämmönsiirrin.

Vuonna 1977 Vahteruksen perustaja ja toimitusjohtaja Mauri Kontu teki UNEX -lämmönsiirtimen mitoituksesta diplomityön Pentti Raunion ohjauksessa ja professori Ilmari Kurki-Suonion valvonnassa. Valitettavasti Raunio menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen juuri pari viikkoa ennen kaupan allekirjoitusta.

Runsaan kolmenkymmen vuoden aikana Raucell on valmistanut tuhansia lämmönsiirtimiä Riihimäellä.

– Tuotteen innovatiivinen täysin hitsattu rakenne mahdollistaa sen soveltuvuuden erittäin vaativiin käyttöolosuhteisiin. Sitä on myyty moniin eri teollisuuden sovelluksiin Suomessa ja ulkomailla, Vahterus tiedottaa.

Raucellin levylämmönsiirrin täydentää Vahteruksen omaa laajaa Plate & Shell -lämmönsiirrinperhettä.