Säkylässä kahden päivän rastien mestaruuskilpailut

0
Hirslahden Helena ja Simo Mannervesi saivat olla tyytyväisiä rastien mitalikimaraan viikonloppuna Säkylän Huovinrinteellä.

Veijo Viitanen

Suunnistuksen aluemestaruuskilpailut juostiin viikonloppuna Säkylän Huovinrinteellä, varuskunnan eteläpuolisessa maastossa. Laitilan seudun urheilijat menestyivät niin Varsinais-Suomen kuin Satakunnankin rastien etsinnöissä.

Varsinais-Suomen pitkien matkojen am-kilpailussa Vakka-Rastin Maija Verha voitti D70-sarjan ja saman seuran Maaria Ritasalo sijoittui hopealle. Nämä jäivätkin uusikaupunkilaisten ainoiksi mitaleiksi.

Neljänneksi sarjoissaan lauantaina sijoittuivat D60-sarjan Kirsi Laine , H60-sarjan Matti Salonen ja H50-sarjan Timo Helin .

Laitilan Jyskeen edustus oli kolmen miehen vahvuinen. H55-sarjassa Jukka Suominen sijoittui neljänneksi ja Jussi Elo viidenneksi. H65-sarjassa Aarno Lehtoruusu oli 11. tilalla.

Sarjansa Säkylässä voittivat muun muassa Kalannin Katariina Vapola (D50) ja poikansa Tuomas Ankelo (H13). Satakunnan mestareiksi kirivät Kodisjoen Kaikun Hanna Uusikartano (D40) ja Hinnerjoen Yrityksen Simo Valtanen (H60).

Pyhän viesteissä Huovinrinteellä VaRa yllätti H60-sarjan voitolla kolmikolla Timo Helin, Koitto Verha ja Matti Salonen. D55-sarjassa seura sijoittui hopealle joukkueella Kirsi Laine, Helena Koistinen ja Maija Verha.

Rasti-Lukon kaikki pyhärantalaiset saavuttivat Satakunnan viestikultaa. Mestareina kotiutuivat Simo Mannervesi (H75), Helena Mannervesi (D70), Maria Hyörtti (D17-20) ja Sini Hyörtti (D16). Helena Mannervesi ja Hyörtin siskokset olivat mukavasti mitaleilla jo henkilökohtaisillakin rasteilla.

Am-kisojen osalta rastienetsinnän kehitys on johtanut laimeaan osallistumiseen. Korona on tänä kesänä vienyt osanottajia ja kilpailukalenterissakin on päällekkäisyyksiä. Köyliön Lallit hoiti nyt kahden piirin järjestelyt sujuvasti.

Seuraavaksi sama sapluuna toimii Am-yössä Kodisjoella, Kaljasjärven rantametsiköissä. Pimeän kilpailun järjestelyistä perjantaina 4.9. vastaa Rasti-Lukko.