Sivistysvaliokunta jakoi perusavustuksina

0
Laitilan yleisurheiluseura Jyskeessä voi harrastaa monenlaisia lajeja yksilölajeista joukkuelajeihin. Seura sai kaupungin avustuksista suurimman potin, 16 000 euroa. Arkistokuva: Pekka Kuusisto

Sivistysvaliokunta on myöntänyt yhteensä 20 000 euroa perusavustuksina neljälle eri yhdistykselle. Perusavustus myönnetään seurojen ja yhdistysten perustoimintaan.

Avustussummasta suurin potti, 16 000 euroa, myönnettiin Laitilan Jyskeelle, Laitilan Ratsastajat sekä Laitilan Seudun Reuma- ja Tules yhdistys saivat kumpikin 1 500 euroa ja Team West Coast Power 1 000 euroa.

Valiokunta jakoi myös kenttämäärärahaa, jota oli varattu 5 000 euroa. Valiokunta kertoo tavoitteinaan olevan, että kenttämäärärahaa jaetaan tasaisesti eri liikuntapaikoille ja tuella pyritään pitämään haja-asutusalueet elinvoimaisina sekä liikuntapaikat kunnossa osallistamalla aktiiveja.

Tänä vuonna Suontaan kyläyhdistys ja Seppälän-Kouman kyläyhdistys saivat 500 euroa, Kotiseutuyhdistys Suhina puolestaan 700 euroa ja sekä Itäkulman nuorisoseura että Laitilan Ratsastajat saivat kumpikin 1 000 euroa.

Lisäksi sivistysvaliokunta käsitteli perusavustuksista ja kenttämäärärahoista päättäessään yhden aiemmin käsittelemättä jääneen kohdeavustushakemuksen.

Jyske oli hakenut 3 820 euron suuruista kohdeavustusta haja-asutusalueiden liikuntatoimintaan. Pesisvipeltäjät kyläkenttien elävöittäjänä -toimintaan valiokunta myönsi 3 100 euroa muun muassa vuokra- ja palkkakuluihin.