Tuulivoimalan mahdollistavan osayleiskaavan laatiminen etenee – Laitilan ja Mynämäen rajalle tulossa 12 voimalaa

0
Tuulivoimaloiden koot ja tehot ovat kasvaneet hurjasti viime vuosikymmeninä. Arkistokuva: Lennart Holmberg

Laitilan kaupunki ja Abo Wind oy ovat solmineet kaavoitussopimuksen, jonka tarkoituksena on laatia tuulivoiman mahdollistava osayleiskaava Laitilan Kolsan alueelle. Sopimuksen mukaisesti yritys vastaa kaavoitusprosessin suorista kustannuksista sekä esimerkiksi yleisötilaisuuksien järjestämisiin liittyvistä kuluista.

Laitilan ja Mynämäen rajalla olevalle alueelle olisi suunnittelun tässä vaiheessa tulossa kaksitoista voimalaa, joista viisi sijoittuisi Laitilan puolelle. Yritys on sominut tarvittavat vuokrasopimukset Laitilan maanomistajien kanssa.

Alue, johon voimalat ovat tulossa sijaitsee noin 14 kilometrin päässä Laitilan keskustasta. Mynämäen keskustaan matkaa on noin kymmenen ja Vehmaalle noin kahdeksan kilometriä. Abo Wind Oy:n tekemän selvityksen mukaan alue vaikuttaisi soveltuvan tuuliolosuhteiltaan hyvin tuulivoimatuotantoon.