Useita koronatartuntoja Uudessakaupungissa pysähtyneellä rahtilaivalla

0
Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska.

Yaran Uudenkaupungin satamaan saapui viime perjantaina 7.8. lastiaan purkamaan ammoniakkilaiva, jonka miehistöön kuuluvista henkilöistä useiden kerrottiin saaneen koronavirustartunnan. Yksi viruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin sairastunut vietiin ambulanssilla Uudessakaupungissa tutkimuksiin, mutta laivan muu henkilökunta ei poistunut laivasta. Yara on tiedottanut, että ammoniakkilasti purettiin tiukkoja riskienhallintakeinoja noudattaen: vain yksi Yaran työntekijä nousi laivaan asianmukaisesti suojautuneena ja muu asiointi hoidettiin sähköisesti.

Laiva jatkoi sunnuntaina 9.8. matkaansa kohti Saksan Rostockia, jossa yhteistyössä Saksan viranomaisten kanssa varmistetaan miehistön terveys, estetään koronaviruksen leviäminen, desinfioidaan laiva ja suoritetaan turvallinen miehistön vaihdos.