Vakka-Suomen Puhelin osti Digian lähitukiliiketoiminnan Raumalla

0
Vakka-Suomen Puhelin laajentaa toimintaansa. Arkistokuva: Ville Juuti

Vakka-Suomen Puhelin Oy ja Digia Finland Oy ovat solmineet sopimuksen Digian Rauman lähitukiliiketoiminnan myymisestä VSP:lle. Liiketoimintakaupan myötä Digian neljä informaatioteknologian asiantuntijaa siirtyy VSP:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Osapuolet eivät julkista kauppasummaa.

Liiketoimintakaupalla VSP vahvistaa asemaansa yritysten IT-kumppanina Länsi-Suomessa. VSP työllistää 400 työntekijää viidellä eri paikkakunnalla. Sen liikevaihto oli viime vuonna 20,6 miljoonaa euroa.

VSP:n ICT Palvelut -liiketoiminta-alue työllistää lähes 40 IT-asiantuntijaa Porissa, Raumalla, Turussa ja Uudessakaupungissa.

– Haluamme kasvaa merkittäväksi IT-alan toimijaksi Länsi-Suomen alueella ja tarjota yrityksille kattavat IT-palvelut paikallisin voimin. Solmittu yrityskauppa vahvistaa alueellista asemaamme entistään ja tukee kasvustrategiaamme, sanoo liiketoimintajohtaja Julle Rintala Vakka-Suomen Puhelimesta.

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka työllistää yli 1200 työntekijää kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa ja lisäksi Tukholmassa. Raumalla Digia on tarjonnut paikallisille asiakkuuksille myös palvelinhallinta- ja lähitukipalveluita. Kyseinen liiketoiminta on kehittynyt viimeisen 1,5 vuoden aikana suotuisasti, mutta ei ole kuitenkaan yhtiön ydinliiketoimintaa.