Vakka-Suomen yrityksien koronatukien käyttöä varmistetaan Pyhärannassa, Kustavissa ja Uudessakaupungissa – Ukipolis tarjoaa tukea projekteihin

0
Korona on kurittanut toisia aloja enemmän kuin toisia. Arkistokuva: Timo Marttila

Vakka-Suomen seudun kuuteen kuntaan on saatu Business Finlandin ja ELY-Keskuksen kautta yrityksille suunnattua koronatukea yli 4 miljoonaa euroa.

Osa kunnista on antanut Ukipolis Oy:lle tehtäväksi varmistaa, että tuki tulee yrityksissä varmasti käytettyä ja että mahdolliset ongelmat ja haasteet projektin toteuttamisessa tulevat hyvissä ajoin esille.

Pyhärannan, Kustavin ja Uudenkaupungin tuensaaneille yrityksille onkin odotettavissa lähiviikkoina soitto Ukipoliksesta. Näiden kuntien yritysten saama tukisumma on reilut 2 miljoonaa euroa.

– Kunnat haluavat varmistaa, että yritysten kehittämistoimenpiteet tulevat toteutettua ja että tämä rahapotti saadaan käytettyä täysimääräisesti, toteaa toimitusjohtaja Katariina Torvinen Ukipoliksesta.

Torvinen on varma, että tukirahan palautuminen sen myöntäjälle on suoraan pois seutumme elinvoimasta koronan talousvaikutusten yhä jatkuessa. Hän toivoo yrittäjiltä suopeaa vastaanottoa soiton tullessa.

– Me emme tee mitään valvontaa tukien käytöstä vaan kartoitamme tilannetta ja tarvittaessa tarjoamme verkostojemme kautta apua projektin toteutukseen, hän selventää.