Varppeen kuntoportaat valmistuvat elokuun lopulla

0
Kaupungin vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson tuumailee, että mäki näyttää kuvassa varmaan aika loivalta, mutta yli 8 metrin nousu noin lyhyellä matkalla ei ole ihan helppo juttu.

Arto Kanerva

Varppeentien ja vesitornin väliselle alueelle tulevien kuntoportaiden rakennustyöt on aloitettu pohjatöillä. Tällä hetkellä töissä on menossa parin viikon tauko, sillä työntekijät on siirretty kiireellisempiin kohteisiin, kaupungintalolle ja Varppeen koululle. Kaupungin vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson sanoo, että tauosta huolimatta portaat ovat valmiina elo–syyskuun vaihteessa.

Portaista tulee kaksiosaiset. Alaosaan tulee 44 ja yläosaan 30 porrasta, ja niiden väliin taukotasanne. Pituutta portaille tulee reilut 40 metriä ja nousua niissä on 8,6 metriä.

Portaiden kustannusarvio on reilun 20 000 euron luokkaa, josta 10 000 euroa on varattuna kaupungin talousarviossa. Kaksi kolmasosaa kustannuksista on mahdollista saada avustuksena Ravakalta.

– Kuntoportaat on nimetty Voima-portaiksi, koska Vakka-Suomen Voima sponsoroi portaiden valaistuksen, kaiteisiin tulevat led-valonauhat. Portaiden valmistumista voi seurata liikuntatoimen nettisivuilla, josta valikosta löytyy kohta Palvelut, Liikuntapalvelut ja sieltä edelleen Voima-portaat. Sinne lisätään uutta tietoa aina, kun jotain tapahtuu, Andersson kertoo.

Kuntoportaiden käyttäjien pysäköinnistä Andersson toteaa, että ennen jokaista treeniä pitää muistaa lämmitellä. Auton jättäminen urheilukentän tai monitoimihallin luo ja sieltä reipas kävely portaille käy mukavasti alkulämmittelystä.

– Portaiden valmistuttua on luvassa ohjattua treeniä, jotta kaikki halukkaat pääsevät tutustumaan paikkaan ja harjoitteluun kuntoportaiden avulla.