Vuokko Pitkänen Mecklin nostaa töissään esiin isoja teemoja

0
Vuokka Pitkänen Mecklinin töitä on esillä Laitilan kirjastossa tämän kuun ajan.

Laitilan kirjastossa on elokuun ajan esillä Vuokko Pitkänen Mecklinin töitä. Maalauksissaan hän nostaa esiin niin ihmisoikeusteemaa kuin pohdintaa eläinten oikeuksistakin. Samoin esillä on sadunomaisia töitä, jotka voi nähdä ikään kuin toisen todellisuuden heijastumina.

Pitkänen Mecklinin töitä on esillä sekä kirjaston näyttelytilassa että Monikossa.

Liedossa asuva Pitkänen Mecklinin on opiskellut maalausta ja piirustusta, muun muassa Suomen Taideakatemian koulussa. Uransa hän on kuitenkin tehnyt tanssijana, pukusuunnittelijana, puvustajana ja pukuompelijana. Tutuksi työssä ovat tulleet niin baletin ja sirkuksen maailmat kuin erilaiset tv-produktiotkin. Työ on kuljettanut Pitkänen Meckliniä kymmeniin eri maihin.

Suomesta hän muutti jo vuonna 1961 Ruotsiin ja pian sen jälkeen Espanjaan, kunnes palasi takaisin Suomeen vuonna 2012. Maalaaminen on aina ollut hänelle tärkeä harrastus ja ulkomailla asuessaan Pitkänen Mecklin teki paljon etenkin maisema- ja muotokuvamaalausta.

Vuonna 2014 hänellä oli ensimmäinen taidenäyttely Suomessa ja sen jälkeen yksityis- ja yhteisnäyttelyitä on kertynyt toistakymmentä.

Laitilassa esillä oleva näyttely koostuu vahvavärisistä töistä, joiden taustoja tai tematiikkaa Pitkänen Mecklin avaa niihin liittämissään teksteissään. Erikoisuutena ovat maalauksien kehykset; ne on nimittäin tehty talous- ja wc-paperirullista.

Vuokko Pitkänen Mecklinin näyttely Laitilan kirjastossa elokuun loppuun saakka kirjaston aukioloaikoina maanantaista perjantaihin 10–19.