Yleisötilaisuuksien rajoitukset eivät ensisäikähdyksestä huolimatta tiukentuneet

0
Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti Twitterissä yleisörajoitusten pysyvän syyskuussa ennallaan.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) lähestyi aluehallintovirastoja ohjauskirjeellä, jossa ollut kirjoitusvirhe oli peruuttaa monet syksyn tapahtumista.

Alkuperäisessä ohjauskirjeessä yleisömäärä rajattiin 50 henkilöön, mutta maanantaina iltapäivällä STM tiedotti Twitterissä, että kyseeessä on ollut kirjoitusvirhe ja että yleisörajoitukset pysyvät ennallaan eli 500 henkilössä. Myös Laitilan Sanomat ehti nettisivuillaan uutisoimaan yleisömäärän rajoittamisesta.

Alla olevaan juttuun luvut on korjattu ja aluehallintoviraston tiedotteesta poimittu sitaatti on poistettu STM:n Twitter-päivityksen jälkeen.

Syyskuussa voi järjestää enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Yli 500 henkilön tilaisuuksia voi järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa vain, jos turvallisuus voidaan varmistaa viranomaisten antaman koronavirustartuntojen ehkäisemisohjeen mukaisesti. Ohjeessa kehotetaan muun muassa huolehtimaan hygieniasta tarkasti ja ylläpitämään 1–2 metrin pituiset turvavälit henkilöiden välillä tarvittaessa henkilömäärää rajaamalla.

Tartuntatautilaki mahdollistaa määräysten antamisen korkeintaan yhdeksi kuukaudeksi kerrallaan, joten 500 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa syyskuun loppuun asti.