Yleisurheilun pm-viestien avauspäivänä vain yksi mitali Jyskeelle

0
Oona Välimäki, Anna-Emilia Suominen, Ella-Maria Suominen ja Lumia Reivo vastasivat 13-tyttöjen viestivauhdista. Kuva: Eeva Korte-Hemmilä

Ilkka Simola

Piirin pm-viestihuipentuman avauspäivänä Liedossa tiistaina kisailluissa 15- ja 13-sarjoissa Jyskeen ainoaksi mitalisijaksi jäi 15-tyttöjen 4×80 metrin aitajuoksuviestin pronssi ajalla 55,27. Ilman ärtyneen polven vaivaamaa ykköstykkiään Verna Vuorelaa mukana ollut joukkue juoksi kokoonpanossa Lotta Metsärinta, Kiia Ihanmäki, Ella Hemmilä ja Aamu Airisto.

4×100 metrillä mukaan tuli aloittajaksi Aada Vuoriaho ja Kiian, Aamun ja Lotan jatkamana kapula kulki maaliin neljänneksi nopeammalla ajalla 54,92. Pitkässä 4×800 metrin viestissä Lotta, Kiia, Aamu ja Ella olivat viidensiä ajalla 11.51,43, vaikka ei kenenkään lempparimatkalla oltukaan.

13-tyttöjen pikaviestissä kvartetti Anna-Emilia Suominen, Oona Välimäki, Lumia Reivo ja Ella-Maria Suominen juoksi pirteästi parantaen seuracupin aikaansa puolella sekunnilla. Joukkue oli ajalla 59,38 kahdeksas 15 joukkueen kisassa. Pitkässä viestissä sijoitus oli 11. ajalla 9.05,40

Poikajoukkueiden puuttuessa Jyskeen pistesaalis jäi totuttua pienemmäksi. Enemmän joukkueita ja pisteitä on luvassa viestikisojen jatkuessa ensi tiistaina Raisiossa 9- ja 11-sarjalaisten osalta.

Vielä niitä ennen ratkotaan Kemissä viikonvaihteessa 19- ja 22-vuotiaiden Suomen mestaruudet. Jyskeestä pohjoiseen päin matkaa kaksi nuorta.

Maria Antolalle hyväksytty suoritus takaa mitalin 19-vuotiaiden 5000 metrin kävelyssä, mutta Ilmari Vuorelalle on tarjolla runsaampi vastus pikamatkoilla. 100 metrin pari viikkoa sitten syntynyt aika 11,20 antaa ranking-listalla sijoituksen kymmenen, joten finaaliin pääsy olisi jo kova juttu. Omat ennätyksetkin olisivat mukava saalis vuotta vanhempien kilpakumppanien ollessa samalla lähtöviivalla.