Yritysten perustaminen säilynyt Vakka-Suomessa koronaa edeltävällä tasolla – Neuvontaa Ukipoliksesta pyydettiin tavanomaista enemmän

0
Ukipoliksen alueella suurin osa yrittäjistä on taustaltaan 30-40 vuotiaita, toisen palveluksessa olevia ja niin sanotusti ammattikoulun käyneitä. Kuvituskuva: Ville Pohjonen

Vakka-Suomen Uusyrityskeskuksen alueella yrityksiä perustettiin vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana tavanomaiseen tahtiin. Koko maassa Suomen uusyrityskeskusten kautta tammi–kesäkuussa perustettiin uusia yrityksiä yhteensä 3078 kappaletta, kun viime vuonna vastaava luku oli 3642. Yrityksiä perustettiin alkuvuodesta siis 15 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana.

– Vakka-Suomessa trendi poikkeaa valtakunnallisesta, kertoo yrittäjyysneuvoja Esa Kerkola Ukipolis Oystä.

Paikallisen uusyrityskeskuksen avulla perustettiin ensimmäisellä vuosipuolikkaalla 21 yritystä, mikä on tismalleen sama määrä kuin vuosi sitten.

– Vaikka asiakasmäärä ei ole kasvanut, niin neuvontatapahtumien määrä on ollut kovassa kasvussa koronan takia, jatkaa Kerkola.

Tapaamisia, puheluita ja muita yhteydenottoja oli yli 320.

– Seudulle tyypillisin yritysmuoto on edelleen yksityinen elinkeinonharjoittajuus ja hyvänä kakkosena on osakeyhtiö, kertoo Kerkola.

Kerkolan mukaan suurin osa yrittäjistä on taustaltaan 30-40 vuotiaita, toisen palveluksessa olevia ja niin sanotusti ammattikoulun käyneitä.

– Starttirahaa on edelleen tarjolla yritystoimintaa suunnitteleville. Viimeisten koronatukien hakemisen kanssa on kohta kiire.

Ukipolis


Vakka-Suomen Uusyrityskeskus/Ukipolis Oy tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista yritysneuvontaa alkaville yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville Laitilan, Uudenkaupungin, Vehmaan, Kustavin, Pyhärannan ja Taivassalon alueilla.