Aila-myrsky on aiheuttanut runsaasti häiriöitä sähköverkkoon – Varsinais-Suomen pelastuslaitos ohjeistaa pysymään myrskyn aikana sisätiloissa

0
Aamukahdeksalta aikaan Vakka-Suomen Voiman keskeytyskartta oli täynnä punaisia kolmioita, jotka kertovat, että paikasta on tehty vikailmoitus.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä voimistunut Aila-myrsky on aiheuttanut Vakka-Suomessa runsaasti sähkönjakelun häiriöitä. Vakka-Suomen Voiman reaaliaikainen häiriötilannekartta osoittaa, että vikailmoituksia on tehty ympäri Laitilaa, Pyhärantaa ja Uuttakaupunkia.

Ilmatieteen laitos ennakoi keskiviikkona rajujen tuulenpuuskien jakson kestävän lähes vuorokauden, mikä hidastaa ja vaikeuttaa vahinkojen korjaamista.

Vakka-Suomen Voima kertoi keskiviikkona varautuneensa myrskytuuliin.

– Olemme lisänneet henkilöstöä sähköverkkojen vianselvitykseen, vikojen korjaamiseen maastossa sekä asiakaspalveluumme.

Sähköyhtiöstä muistutetaan, että sähkölinjoille kaatuneiden puiden poisto on ammattilaisten työtä. Sähkölinjalle kaatuneista puista tulee tehdä vikailmoitus sähköverkon vikailmoitusnumeroon 020 6066 133 tai vikailmoitussovelluksen kautta.

Ilmatieteen laitokselta on annettu Satakuntaan torstai-iltaan kello kuuteen saakka tuulivaroitus maa-alueille, mutta Varsinais-Suomen puolella varoitusta ei ole.

– Pohjanlahden rannikkovyöhyke: Säätilanne kehittyy erittäin vaaralliseksi myrskypuuskien vuoksi. Siirry sisätiloihin, Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilla viestitään.

Pelastuslaitos kehottaa valmistautumaan myrskyyn

Varsinais-Suomen pelastuslaitos kehottaa asukkaita varautumaan myrskyyn. Pelastuslaitos kehottaa kerämään irtotavarat ja trampoliinit pois pihoilta. Saariston asukkaita kehotetaan myös varmistamaan veneiden kunnollinen kiinnitys.

Pelastuslaitos kehottaa pysymään myrskyn aikana sisätiloissa. Mikäli oleskelee ulkona olisi hyvä välttää telttoja ynnä muita kevyitä ulkorakennelmia. Puun tai minkään korkean kohteen alle ei kannata mennä eikä käyttää sateenvarjoja.

Sähkölaitteiden käyttöä ja hissejä olisi hyvä välttää myrskyn aikana. Jos on myrskyn aikaan vesillä, kannattaa pyrkiä lähimpään rantaan, mikäli se on turvallista.

Myrskyn jälkeen pelastuslaitos kehottaa soittamaan 112, jos katon rakenteet ovat repeytyneet, jos puu on kaatunut tai uhkaa kaatua rakennuksen tai tien päälle ja siitä on vaaraa. Sähkölinjojen päälle kaatuneesta puusta ilmoitetaan sähkölaitokselle. Kaatuneiden sähkönjohtimien lähelle ei saa mennä.

Pelastuslaitos kehottaa myrskyn jälkeen myös tarkistamaan rakennusten kattorakenteet, ikkunat ja veneiden kiinnityksen.

Myrskyyn varautumisesta löydät lisätietoja täältä: https://www.spek.fi/turvallisuus/varautuminen-ja-paloturvallisuus/myrsky/