Akseli Hyytiä ja Lotta Metsärinta Koululiikuntaliiton yleisurheilukisoissa hopealla

0
Akselin ennätyshyppy 677 syntyi Lahden hyppyrimäkien katveessa.

Ilkka Simola

Jyskeen Akseli Hyytiä ja Lotta Metsärinta onnistuivat loistavasti Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa Lahdessa sunnuntaina kummankin ottaessa hopeaa komeilla ennätyksillään.

Akseli venyytti pituudessa 12 senttiä lisää Seuracupin finaalissa pari viikkoa sitten tulleeseen ennätykseensä tuloksen ollessa jo 667. Samalla Akseli nousi kausitilastossa ikäluokkansa toiseksi maan ykkösenkin ollessa vain neljä senttiä edellä.

Tuuliolosuhteet ennätyshypyssä olivat kohdallaan myötäisen puhaltaessa optimaalisella 2,0 m/sek voimalla. Sen sijaan sarjajako 19- ja 15-sarjoihin ei 16-vuotiasta miestä suosinut pari vuotta varttuneempien kisaillessa samassa sarjassa.

667 menee Jyskeen TOP10:ssä kolmanneksi. Edelle jäävät vain vuonna 1981 716 hypännyt Jari Taiminen ja pari vuosikymmentä aiemmin 668 leiskauttanut Jaakko Rautala.

15-vuotiaalle Lotalla sarjajako sopi, mutta etusuoran navakka vastatuuli ei juoksijoita miellyttänyt. Finaalissa 1,8 m/sek vastaiseen aidottu 80 metriä aikaan 11,99 oli Lotalta kova veto. Olosuhteissa, joissa mestaruuden ottanut suomenennätystyttö Jenna Vakkilainen jäi voittoajalla 11,76 parhaastaan yli puoli sekuntia, Lotta paransi ennätystään 16 sadasosalla.

Kausitilastossa Lotan aika nousee seitsemänneksi.