Anton Kuukka ja Enni Jalava suunnistivat voittoihin Kodisjoella

0
Arkistokuva: Veijo Viitanen

Ennakkosuosikit voittivat kansallisen kilpailun avoimessa aluemestaruusyösuunnistuksessa Kodisjoen Kaljasjärvellä perjantaina. Miesten sarjan voittaja oli Tampereen Pyrinnön Anton Kuukka ja naisten uusikaupunkilainen Turun Suunnistajien Enni Jalava .

Kuukka sai miesten 7 kilometrin radalla kovan vastuksen Angelniemen Ankkurin Mikko Sirénistä , joka eteni maastossa vauhdikkaimmin ensimmäiset puoli tuntia. Kuukka nousi kovan loppunsa ansiosta voittoon ajalla 42.09. Sirén oli vain 58 sekuntia hitaampi.

Sirénin suoritus toi hänelle Varsinais-Suomen aluemestaruuden. Seurakaveri Petja Pöyhönen oli hopealla pari minuuttia Sirénille hävinneenä, eikä pronssimies MS Parman Peeter Pihl jäänyt Pöyhösestä kuin 20 sekuntia. Satakunnan mestari oli Kimmo Mieskoski ennen Timi Niemensivua .

Jalava oli naisten yleisessä sarjassa 6,2 kilometrin radalla ylivoimainen ajalla 49.55. Hän vei myös Varsinais-Suomen mestaruuden. Jalavan seuratoveri Riikka Ajalin oli toinen noin 12 minuuttia hitaammalla ajalla. Kisan kolmanneksi sijoittunut Hiisirastin Päivi Autio jäi Ajalinista vain 37 sekuntia, ja hänet palkittiin Satakunnan mestaruudella.