Heijarin tulokas avasi kakkostilalla

0
Laitilassa on hevosurheilu voimissaan. Kuva: Eeva Suojanen

Rauli Ala-Karvia

Laitilalaisen Pauli Heijarin kasvattama lämminverinen kolmevuotias ruuna Westside Instinct aloitti ravurin uransa keskiviikkona Vermossa. Riku Salmisen ohjastama varsa ravasi kakkoseksi kilometriajalla 17,7. Hevosta valmentaa siuntiolainen viime aikoina hyvin menestynyt Nina Pettersson-Perklen, joka omistaa osan Westside Instinctista.

Pauli Heijari on kasvattanut myös uransa avanneen ruunan emän Red Fire Princessin, jonka viidestä varsasta Westside Instinct on toiseksi vanhin. Varsoista vanhin Westside Lord on kilpaillut kolmasti.

Pauli Heijari (s. 1957) on kasvattanut 16 lämminverihevosta. Niistä menestynein ainakin toistaiseksi on Carl Victory, joka 50 kilpailustaan voitti seitsemän ja otti yhdeksän muuta totosijaa sekä palkintoja liki 20 tuhatta euroa.

Valmentajana Heijarilla on koossa 82 kilpailusta kahdeksan voittoa ja palkintorahoja 19.081 euroa.