Heittäjät Aada Vuoriaho ja Valtteri Valtonen seuraennätyksiin

0
Valtteri Valtasen heittokäsi on kunnossa. Kuva: Ilkka Simola

Heittäjäkaksikko Aada Vuoriaho ja Valtteri Valtonen on oivassa syysvireessä. Lauantaisissa Nousiaisten heittokisoissa Aadan moukariennätykseen tuli vajaat pari metriä lisää mittaa 47,23 kaarella. Kausitilastossa 14-sarjan kuudenneksi mennyt tulos kirjataan oman sarjan seuraennätyksen lisäksi 15-vuotiaiden kohdalle.

Nousiaisissa nuorempien sarjojen lajinsa ykkösiä olivat 11-poikien moukarissa Einari Vuorela tuloksella 21,37 ja saman ikäluokan keihäässä Peetu Tanhuanpää kausitilaston kuudenneksi nousevalla ennätyksellään 30,30.

Valtteri Valtosen moukarin voittotulos 46,79 jäi puuttumaan puolisen metriä nuorukaisen ennätyksestä 47,41. Komean kiekkoennätyksensä 49,90 Valtteri heitti jo elokuun lopulla Kaarinan kisoissa. Hänellä on nimissään sarjansa kaikkien heittojen seuraennätykset, joista kiekko ja moukari ovat ykköstuloksia myös 15-sarjassa.

Valtakunnallisessa kausitilastossa monipuolisen heittäjän kuula, kiekko ja moukari ovat listan nelosia ja keihäs kuudentena.