Intro avaa Vakka-Suomen musiikkiopiston syyskonserttikauden perjantaina

0
Musiikkiopistossa on lähes neljäsataa opiskelijaa. Arkistokuva

Vakka-Suomen musiikkiopiston konserttikausi käynnistyy kaikilla paikkakunnilla yhtä aikaa perjantaina 11. syyskuuta kello 18. Intro -konserttisarja toteutetaan Kustavi-salissa, Laitilan kirjastossa, Ihoden koululla Pyhärannassa, Taivassalon kirjastossa ja Sihy-keskuksen Demo-tilassa Uudessakaupungissa sekä Vehmaan kirjastossa.

Viime vuonna avajaiskonsertit järjestettiin ensimmäistä kertaa tällä tavoin musiikkiopiston 50-vuotisjuhlavuoden merkeissä.

– Saadut kokemukset olivat niin myönteisiä, että musiikkiopistolla haluttiin konsertoida tänäkin vuonna samalla tavalla, pienimuotoisesti, samalla yhteisöllisesti, musiikkiopistosta tiedotetaan.

Intro -konsertit ovat kestoltaan noin puolen tunnin mittaisia ja ne sopivat kaikenikäisille kuulijoille. Konserteissa on esillä paikkakunnasta riippuen laaja kirjo musiikkiopistolla opetettavia instrumentteja sekä laulajia.

Yhdessä tekemisen ohella musiikkiopiston arvoihin kuuluu turvallisuus. Koronapandemian johdosta konserttikäytäntöjä on muutettu, jotta musiikista pääse nauttimaan turvallisesti.

Yksi näkyvä muutos on se, että yleisömääriä konserteissa tullaan rajoittamaan, jotta turvavälit voidaan pitää. Intro-konsertteihin yleisöä Kustavi-saliin, Laitilan kirjastoon, Ihoden koulun ruokalaan voidaan kuhunkin ottaa 30 henkilöä, Taivassalon kirjastoon 50 henkilöä, Demotilaan ja Vehmaan kirjastoon 40 henkilöä. Näin pystymme takaamaan terveysviranomaisten ohjeistuksen turvaväleistä.

Musiikkiopiston syksyn konserttikauteen sisältyy parisenkymmentä konserttia, joiden päätähtinä ovat musiikkiopiston oppilaat. Esiintyminen ja konserttien kuunteleminen on heille tärkeä osa musiikin opiskelua.

Vakka-Suomen musiikkiopiston varsinaisten oppilaiden määrä lähestyy neljää sataa, jonka lisäksi laajeneva päiväkotimuskaritoiminta kokoaa viikoittain noin 350 lasta soiton ja laulun äärelle. Musiikkiopiston henkilökuntaan kuuluu 22 opettajaa, toimistosihteeri ja rehtori.