Jyske pisti tiukasti hanttiin – Tappio tuli kuitenkin ja Jyväskylä nousi voitoin 2–0 Ykköspesikseen

0
Laitilan Jyskeen naiset kohtasivat voittajansa vasta suomensarjan nousukarsinnoissa. Asetettu tavoite kuitenkin saavutettiin, joten on syytä olla tyytyväinen. Kuva: Laitilan Sanomat

Ari Anteroinen

Pesäpallon Suomensarjan nousukarsinnat päättyivät lauantaina Jyskeen naisten osalta tappioon. Vastustaja Jyväskylä oli ensimmäisen osaottelun tapaan niukasti mutta ansaitusti parempi numeroin 2–1 (2–7, 8–4, 3-0).

Molemmat pelit menivät aina supervuoropariin saakka. Keskisuomalaiset nappasivat 2–0 -otteluvoitoin paikan Ykköspesiksessä.

Päätöspeli oli Jyskeen pelinjohtaja Sami Mäen mielestä silti kauden parasta.

– Erityisesti ensimmäinen jakso pelattiin todella hyvin ja Kirittäret oli hätää kärsimässä. Toisella jaksolla vastustaja nosti tasoaan, ja löi vastustamattomalla jatkelyönnillä ratkaisun. Superissa saatiin hyvin paloton ajo kärjestä, mutta kaikki kolme paloa tuli niukasti kotipesään tulikuuman Elsa Nymanin toimesta. Superin tasoittavalla saatiin Kirittärien kärki hyvin kuriin, mutta vastustaja sai onnistuneilla suorituksilla ratkaisevat juoksut aikaiseksi, Mäki kommentoi.

Pelinjohtajan mukaan jossiteltavaa ei jäänyt.

– Vastus oli tämän verran parempi.

Ennen nousukarsinnan ottelusarjaa moni totesi, että se tulee olemaan Jyväskylän heiniä.

– Mutta meidän nuori ja ennakkoluuloton joukkue osoitti, että nimet selässä eivät pelejä ratkaise. Toki vastustaja oli molemmissa peleissä kovissa paikoissa piirun verran parempi ja ansaitusti vei molemmat pelit niukkaakin niukemmin. Ehkä kokemus näistä peleistä ratkaisi tämän sarjan, näki Mäki.

Jyskeen kauden tavoite oli päästä oman lohkon finaaliin ja näin kävikin. Oman lohkon voitto puhtaalla pelillä oli joukkueelta täydellinen suoritus.

– Lisäksi oma lohkofinaali oli selvää hallintaa ja näin voidaan kokonaisuudessaan olla erittäin tyytyväinen koko kauteen nuorella rosterilla. Mäki jatkoi.

Hän huomautti, että kauden aikana joukkueen ringissä pyöri yhteensä seitsemän vielä C-tyttöikäistä.

– Tämä nostaa arvoa ja myös tulevaisuuden toivoa.

Mitä mietteitä tulevaisuudesta?

– Puhalletaan ensin ja mietitään sitten. B-tyttöjen superpesis ja lähes samalla rungolla suomisarja ovat nyt päällimmäisenä mielessä. Toki olemme valmiita myös muihin vaihtoehtoihin yhteistyössä lähiseurojoen kanssa. Näistä olemme varmasti viisaampia tämän kuun aikana.

Meidän nuori ja ennakkoluuloton joukkue osoitti, että nimet selässä eivät pelejä ratkaise.