Jyskeen 12-syntyneet jalkapalloilijat ylivoimaisia kakkossarjassa

0
2012-syntyiden joukkueessa pelasivat Max Keskitalo (vas.), Leon Vaskelainen, Aaron Raiskinmäki, Oskari Päivinen, Abdullah Al-Saffar, Aleksis Honkakangas, Daniel Mattila, Vihtori Rantapere ja Santeri Raitamäki (edessä vas) ja Matias Seitala. Takana on valmentaja Sami Vaskelainen. Kuvasta puuttuvat Eino Uusitalo, Elias Mäki-Arvela, Miska Perkkola, Jaakko Juntunen sekä valmentaja Jyri Raiskinmäki.

Laitilan Jyskeen jalkapallon 2012 syntyneiden poikien joukkue päätti ensimmäisen sarjakautensa voitokkaasti kaksi viikkoa sitten Turussa. Turnausmuotoisissa peleissä kaatuivat tällä kertaa Kyrö 9–1, Turun Kisaveikot 4–0, Paimion Haka 5–0 ja Åifk 9–0 .

Läntisen alueen kakkossarja oli Jyskeen hallintaa sarjan alusta sen loppuun saakka. 17 joukkueen lohkossa pelannut Jyske hävisi kaudella vain yhden ottelun. Ylivertaisuudesta kertoo maaliero. Tehtyjä maaleja oli 142 ja päästettyjä vain 20.

– Kaksi vuotta ollaan nyt treenailtu ja tämä oli ensimmäinen sarjakausi. Ei tiedetty yhtään muitten joukkueitten tasoa ja lähdettiin sitten alimmalta sarjatasolta liikkeelle, kertoo joukkueen valmentaja Sami Vaskelainen.

Vaskelaisen mukaan sarjassa oli myös tasaisia vääntöjä muutamien joukkueitten kanssa.

– Loistavasti pojat aina käänsivät ottelun voitoksi tai vähintään tasoihin.

Valmentaja nostaa hattua pojille, sillä taisteluhenkeä löytyy.

– Poikien kehitys on ollut huimaa, ja tässä joukkueessa on potentiaalia paljon.

Jyske on yksi Rauman Pallo-Iirojen satelliittiseuroista, joiden pelaajista on muodostettu kaksi yhteisjoukkuetta Länsi-Suomen liigaan.

– Harmi että korona sotki kuvioita ja päästiin vaan kolme matsia pelaamaan.

Sami Vaskelainen toivoo, että poikien mielenkiinto jalkapalloon säilyy, ja joukkue pysyy kasassa.

– Jos näin käy niin ensi vuonna lähdetään ykkössarjaan ja tietysti voittamaan, kertoo joukkueen valmentaja Sami Vaskelainen.