Kaksi suunnistuksen SM-mitalia Kalantiin

0
Maija Verha suunnisti Suomen mestariksi Jyväskylässä. Arkistokuva: Veijo Viitanen

Veijo Viitanen

Kaksi eri ikäpolven kalantilaista kilpasuunnistajaa saavutti mitalin suunnistuksen Suomen mestaruuskilpailusta sunnuntaina. Lajimuotona oli keskimatka ja metsäisenä areenana Korpilahden Paljakko Jyväskylässä.

Vakka-Rastin Maija Verha voitti SM-hopean D70-sarjasta. Etsittävänä oli kahdeksan oikein vaativaa rinnerastia, pääosin pieniä notkoja ja jyrkänteitä. Samassa sarjassa Pyhärannan Helena Mannervesi sijoittui seitsemänneksi.

Kalannin Paulähteen poika, MS Parmaa edustava Jussi Ankelo sijoittui SM-pronssille H15-sarjassa. Nuorukaisen suunnistus 11 rastin radalla sujui nousujohteisesti, loppua kohti sijoitus parani huimasti.

Vakka-Rastista H75-sarjan Koitto Verha sijoittui keskimatkalla seitsemänneksi ja H50-sarjan Timo Helin kymmenenneksi.