Kalantilainen Laura Blomberg kiihdyttää dragsterillaan 246 km/h nopeuteen – Sijoitus SM-pisteissä kuudes

0
Isä Juha Blomberg (vas.) jää dragsterin taakse katsomaan, kuinka Lauran lähtö ja ajo sujuu.

OnlyFun racing on uusikaupunkilainen, 2015 toimintansa aloittanut kiihdytyskilpailuihin osallistuva Drag Race tiimi. Kuljettajana toimii vuonna 2003 syntynyt Laura Blomberg. Auton toiminnasta vastaa isä Juha, äiti Soile huolehtii muonapuolesta sekä paperitöistä ja isoveli Henkka toimii etunäyttäjänä sekä avustaa lineupissa ja varikolla. Kilpa-autona on super comp dragster -kiihdytysauto.

Ensimmäinen SM-osakilpailu ajettiin elokuun toisena viikonloppuna Kauhavalla. Tiimi kulkee bussilla, joka saatiin apukäsien ansiosta ajokuntoon, ja matka kisapaikalle alkoi torstaina.

– Mutta voihan epäonni, 100 kilometriä ennen Kauhavaa linja-auton rengas pamahti. Onneksi apua saatiin Parkanosta ja noin tunnin päästä matka jatkui uuden renkaan kanssa, Soile Blomberg kertoo.

Perjantaina oli testipäivä, johon uusikaupunkilaistiimi ei osallistunut.

– Päivä meni varikolla kiertäessä ja kuulumisten vaihdossa toisten tiimien kanssa. Kilpuri ja varusteet katsastettiin kisaa varten jo torstai-illalla.

Lauantain lajittelulähdöt saatiin käyntiin aamuisen sateen jälkeen puolen päivän maissa. Lajitteluissa sekä pudotuslähdöissä yritetään ajaa mahdollisimman lähelle omaa indeksiaikaa. Lajitteluita ehdittiin ajamaan neljä kierrosta ja Lauran sijoitus oli lajitteluissa neljäs.

– Saimme uuden aikaennätyksen, 8,73 sekuntia, nopeus 246,18km/h.

Ensimmäiselle sijalle lajittelussa ajoi Emilia Tekoniemi.

Sunnuntaina aamusta taas sateli vettä. Pudotuslähdöt päästiin aloittamaan iltapäivällä kahden aikaan. Laura Blombergilla oli vastassa Lennart Hilander, ja Laura ajoi lähdön voittoon tiputtaen Lennartin.

Seuraavassa pudostuslähdössä vastassa oli Emilia Tekoniemi.

– Laura ajoi lähemmäs omaa indeksiaikaansa ja pudotti Emilian, joten matka jatkui kohti semifinaalia. Siellä vastassa oli Kim Döfnas. Laura otti paremman reaktioajan, kaikki sujui hyvin, kunnes juuri ennen maalia Lauran dragsterin moottori pamahti. Kim ajoi ohi ja pääsi finaaliin, Soile Blomberg kuvailee.

Osakilpailun voittoon ajoi Janne Söderqvist ja toiseksi tuli Kim Döfnas. Laura oli kolmas.

Kisan jälkeen kilpuri pakattiin autoon ja tiimi suuntasi matkansa kotia kohti.

– Kotona Kalannissa olimme puolen yön jälkeen.

Seuraavana päivänä tutkittiin dragsterin moottoria.

– Huonoja uutisia: lohko, nokka, männät ja molemmat kannet romuna. Luultavasti kutossylinteri halkesi ja vesi pääsi pyttyyn aiheuttaen niin sanotun nestepuristuksen. Ja sen jälkeen alkoi purkenemaan kaikki muukin moottorista. Joskus moottoriurheilu on tällaista.

Lauran toinen SM-osakilpailu jäi ajamatta moottoririkon takia.

Lauran lopullinen sijoitus kauden 2020 SM-pisteissä on 6., kun mukana on 12 kuljettajaa.

– Hieno suoritus, sillä takana on vain yksi moottoririkkoon päättynyt osakilpailu.

Janne Söderqvist voitti suomen mestaruuden, Emilia Tekoniemi oli toinen ja Kim Döfnas kolmas.

Talven aikana tiimin mekaanikko Juha rakentaa uuden moottorin.

– Toivottavasti pääsemme osallistumaan kauden 2021 kaikkiin SM osakilpailuihin. Tiimimme löytyy facebookista: facebook.com/onlyfunracing. Tule mukaan seuraamaan tiimimme kuulumisia, Soile Blomberg vinkkaa.