Kiitä valmentajaa -päivänä kiitetään valmentajaa – Valmentaminen pohjautuu vapaaehtoisuuteen, vaikka ammattivalmentajia on yhä enemmän

0
Valmentajan tehtävät ovat vaativat. Urheilijaa tulisi osata valmentaa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Arkistokuva

Perjantaina vietetään toista kertaa Valmentajan päivää. Valmentajan päivänä kiitoksia jaetaan niin vapaaehtois- kuin ammattivalmentajillekin.

Suomalainen urheilu pohjautuu vapaaehtoisuuteen ja kaikista noin 80 000 valmentajasta vain noin 2000 toimii valmentajana päätoimisesti. Ammattivalmentajuus on kuitenkin lisääntymässä ja yhä useammin esimerkiksi seuratyössä alkaa olla ammatikseen valmentavia vapaaehtoisten rinnalla.

– Päätoimisten ammattivalmentajien sitoutuminen urheilijoiden ja urheilun kehittämiseen on huippuluokkaa. He tekevät pitkää päivää rakkaudesta urheiluun, ammattijärjestön näkökulmasta jopa liiankin pitkää päivää, toteaa Suomen Ammattivalmentajat SAVALin toiminnanjohtaja Raino Nieminen.

Jaa kiitoksesi ja mahdollinen tekosi häshtägeillä #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive.