Kokeellista hirviaitaa valtatien varteen

0
Uudenlaista, vielä kokailuasteella olevaa hirviaitaa syntyy nopeasti. Osa porukasta jakaa tolppia tien viereen, seuraava pystyttää ne määrävälein ja perässä tulee kivikossa kömpivä Marko Aaltonen nauharullan kanssa. Hänen takanaan Miikka ja Kai Leino kiertävät nauhan spiraalille ja kiinnittävät sen tolppiin.

Arto Kanerva

Valtatien varteen, Pyhärannan rajasta Laitilaan päin noin kahden kilometrin matkalle on viime päivinä rakennettu uudentyyppistä hirviaitaa tien molemmille puolille. Aidan toivotaan vähentävän onnettomuuksia, joita tällä tieosuudella tapahtuu vähintään yksi joka viikko.

Tapio Vuoriaho Laitilan Metsästysseurasta kertoo lukeneensa taannoin ruotsalaisesta kokeilusta, joka oli tuonut hyviä tuloksia. Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Riistakeskus lähtivät mukaan tähän kaksivuotiseen kokeiluun ja Länsi-Laitilan hirvimiehet ovat nyt isolla talkooporukalla pystyttäneet uutta aitaa.

Lopputuote ei muistuta lainkaan perinteistä hirviaitaa, sillä tässä on kevyiden tolppien väliin vedetty spiraalille kierrettyä keltaista muovinauhaa. Kyseessä on ainakin alkuun kaksivuotinen hanke, jonka aikana seurataan tarkasti hirvi- ja peurakolareiden määrää josta pitäisi suoraan näkyä, onko tällaisesta aidasta hyötyä onnettomuuksien määrän vähentämisessä.

– Ajatuksena on, että eläimet karttavat tuulessa heiluvaa ja valoissa vilkkuvaa nauhaa ja pysyvät poissa valtatieltä, Vuoriaho kertoo. Ja elleivät eläimet tunnu välittävän yhdestä nauhasta, on tolppiin helppo lisätä toinen nauha ja tarvittaessa vaikka aurinkovoimalla toimiva sähköpaimenen lanka.

Vuoriahon mukaan idea hirviaidan tekemiseen lähti siitä, että metsästäjät ovat yksinkertaisesti kyllästyneet viikoittain etsimään raatoja ja loukkaantuneita eläimiä metsästä. Vaikka tämä hirviaita osoittautuisi toimivaksi, ei sekään hirvieläimiä kokonaan estä tielle tulemasta.

Nauhaan on pakko jättää aukkoja metsä- ja peltoteiden liittymiin ja jos hirvi juoksee paniikissa sutta karkuun, niin ei se keltaista muovinauhaa edessään edes huomaa.

– Hirvet muuttavat eri alueiden välillä keväisin ja syksyisin ja peurojen syksyinen kiima-aika saa varsinkin peurapukit liikkeelle ja usein liikenteen joukkoon törttöilemään. Valtatiellä on niin vilkas liikenne, noin 10 000 autoa päivässä, että törmäyksen todennäköisyys on erittäin suuri ja siksi niitä sattuukin.

– Toivottavasti tien vieressä näkyvä keltainen nauha saa myös tiellä liikkujat ajattelemaan hirvieläimiä ja törmäyksen mahdollisuutta, Vuoriaho toivoo.